Напишете дума/думи за търсене

Само нещастните хора са зли и оскърбителни към другите

Само човеците, които не изпитват доволство от живота си, ще се опитат да ви притиснат и да унищожат самочувствието ви, защото тяхното отдавна е спряло да съществува.

Хората, чието самочувствие е смазано и не могат да намерят радост в нищо, ще се опитат да потъпчат щастието на другите, защото им е трудно да бъдат около индивиди, които са уверени и позитивни. Когато видят, че някой има хубав живот, те се чувстват подтиснати и дори заплашени от успеха му.
Те често изпитват ревност и омраза към всеки, който се справя по добре от тях. Такива личности не могат да контролират емоциите си и следователно започват да обиждат, да ругаят, да бъдат агресивни и омразни към обекта на „нещастието” им, като по този начин се опитват да потъмнят настроението му, за да се почувстват те самите по-добре.

Само нещастните хора искат околните да са нещастни като тях. Това са тъжни хора, които са дълбоко наранени и които си въобразяват, че никой не ги разбира.
Те не могат да видят доброто около себе си.
Ако им споделите намеренията си да започнете собствен бизнес, те веднага ще ви кажат, че вашата идея е глупава и бързо ще намерят сто причини, поради които трябва да се откажете от идеята.

Само хора, които са били наранени в миналото, смятат, че целият свят е против тях и се опитват да отмъстят на всички.
Правят това, защото нямат контрол над емоциите си. Те действат под въздействието им и често губят самообладание. И когато го загубят, те казват и правят неща, които всъщност може да не искат да изговарят или извършват.
Обикновено гневът им преминава бързо, но има моменти, когато са постоянно ядосани и неудовлетворени поради неразрешена травма от миналото.
Злоупотребата и подлостта им са начин да се защитят, защото са били наранени в миналото.
Така че не приемайте поведението им винаги лично. Когато някой е зъл спрямо вас, помнете, че винаги става въпрос за него - не за вас. В живота му се случва нещо, което го прави нещастен. И вие нямате вина за това.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X