Напишете дума/думи за търсене

7 начина, по които си вредите, когато сте без половинка

За повечето хора, които са сами, е гадно.

Въпреки това едва ли е полезно да разглеждаме състоянието на връзката си или липсата на такава като фактор за емоционалното си щастие или стабилност.
Не е ли по-добре да погледнем на нея като на допълнителен бонус от някой друг, който мисли, че сме страхотни?
За тези обаче, които смятат, че да си сам, е нещастие, нека да кажа, че те, без да осъзнават, биха могли да влошат положението си.

1. Живеете в спомените си
Когато сте сами, се връщате към старите си чувства, неизтрити съобщения от миналото или поувехнали снимки, които са от времето, когато сте се усещали толкова щастливи и живи.
Връщането ви назад само ви кара да се чувствате по-самотни в настоящето, отколкото сте всъщност.

2. Прекарвате твърде много време в социалните мрежи
От Facebook до Instagram постоянно се натъквате на елегантни напомняния, че нямате връзка. Един публикува, че се е сгодил, друг качва забавни видеоклипове с новия си любовник - страхотно. Всичко, което виждате, е просто още едно напомняне за това, което нямате, въпреки че го искате повече от всичко.

3. Прекалено много се стараете заради грешни причини
Понякога се престараваме, за да изглеждаме добре с надеждата да привлечем мъжкото внимание. Ако решите да спортувате, направете го за вас, а не заради някого, който може или няма да се появи скоро. Или обличате онази яка рокля, за да накарате съседа от съседния вход да ви забележи. Ако правите нещо с външния си вид, нека вие да сте причината за това, а не перспективата за гадже.

4. Споделяте се с лоши мъже само за да имате такъв в живота си
Няма нужда да правите компромиси със себе си, за да има до кого да си лягате вечер. Била съм там, такава връзка е гола вода. Ако видите червените знамена, не се колебайте да прекратите връзката. Тя ще ви направи по-нещастни в дългосрочен план, нищо че сега изглежда, че сте по-щастливи от обичайното.

5. Правите необвързващ секс
Не искате небрежен секс или такъв за една нощ, искате любов за цял живот. Но все пак правите секс с разни типове с надеждата, че поне един от тях ще става за връзка. Или че ще ви осигурят временно блаженство, за да ви извадят малко от самотата. И тук съм била, вярвайте ми, загуба на време и енергия е.

6. Винаги сте третото колело
Това е саботаж на самочувствието ви. Излизането само с двойки с щастливи отношения ще ви накара да се почувствате отвратително заради липсата ви на любовен живот.

7. Давате си вид, че не искате връзка
Понякога е по-лесно да се престорите, че не искате връзка или че не се нуждаете от мъж, за да не изглеждате отчаяни.
Но това не ви води доникъде. Бъдете честни със себе си, ако искате нещата да се променят.

Сама съм и не ме е срам

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X