Напишете дума/думи за търсене

Някои хора са вечно щастливи. Ето как!

Всички сме виждали хора, които са винаги щастливи, независимо че животът също ги среща с трудности и изпитания. Тези хора също чувстват мъка, скръб или тъга, но те просто не позволяват на тези емоции да вземат превес над живота им. В две части ще ви представим практиките, към които щастливите хора се придържат. Автор на списъка със съвети е Стоян Табаков - терапевт по методите "Техника за емоционална свобода" и "Пренареждане на Матрицата". Сайтът "Силата на подсъзнанието" е негов личен проект, с който цели да помогне на хората да изградят по-позитивно ежедневие.

1. Оценявайте живота

Бъдете благодарни, че се събуждате живи всяка сутрин. Съсредоточете се върху красотата на всяко живо същество. Възползвайте се максимално от всеки ден. Не приемайте нищо за даденост. Не се притеснявайте за дреболии.

2. Избирайте разумно приятелите си

Обградете се с щастливи и позитивни хора, които споделят вашите ценности и цели. Намерете приятели, които изповядват същите морални принципи като вашите, тъй като те ще ви подкрепят в постигане на мечтите ви.

3. Съобразявайте се

Приемайте другите такива, каквито са. Уважавайте ги. Всеки човек има нелеката задача да научи своите уроци от живота. Помагайте, когато имате възможност, без да се опитвате да променяте другия човек.

4. Учете непрекъснато

Бъдете в течение с последните новини по отношение на кариерата си и нещата, които обичате да правите. Опитвайте нови неща, които предизвикат интереса ви като танци, рисуване, грънчарство, йога.

5. Творческо решаване на проблемите

Всяка нова пречка е нова възможност да направите положителна промяна в живота си. Научете се да се доверявате на своето вътрешно усещане – то винаги е право, стига да се научите да отсявате страничния шум и да го чувате ясно.

6. Правете това, което обичате

Някои статистики показват, че 80% от хората не харесват работата си! Нищо чудно, че има толкова много нещастни хора. Ние прекарваме голяма част от живота си в работа. Изберете кариера, която да ви харесва – не си струва да изкарвате пари от работа, която мразите. Отделяйте време да се наслаждавате на хобито си и на това, което обичате да правите. Това внася радост и наслада в ежедневието ви.

7. Радвайте се на живота

Отделяйте време, за да се наслаждавате на красотата около себе си. Научете се да живеете в настоящия момент и да го цените. Не живейте в миналото или в бъдещето, защото миналото не може да бъде променено, а бъдещето е необятно. В момента създаваме живота си чрез това, което изберем да направим.

8. Смейте се

Не вземайте себе си или живота прекалено насериозно. Можете да намерите хумор в почти всяка ситуация. Разбира се има моменти, в които трябва да бъдете сериозни, тъй като би било неправилно да се смеете, но животът е игра, която трябва да изиграем с усмивка.

9. Прощавайте

Прощаваме на другите за собственото си спокойствие. Допусната грешка е урок както за вас, така и за човека отсреща. Освобождавайки негативните емоции чрез прошката, вие ще си позволите да насочите вниманието си към щастието.

10. Изпълнете се с благодарност

Работете по отношението развиване на благодарността. Благодарете за всичко, дори и за неща, които изглеждат тривиални. Бъдете благодарни за дома си, работата и най-важното – за вашето семейство и приятели. Отделете време да им кажете, че сте щастливи и благодарни, че са в живота ви. Благодарността не се изразява само в изказване на репликата „Благодаря!“. Може да насочите благодарността си мисловно към дадения човек, събитие или ситуация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X