Напишете дума/думи за търсене

9 розови флага във връзката

Във връзките обикновено се оглеждаме за червени флагове – тези големи знаци, че нещо не е наред. Но какво да кажем за по-малко очевидните? Нека поговорим за това какво представляват розовите знамена в една връзка.

Тези знаци не крещят „опасност", но все пак ви карат да спрете и да се замислите.

Какво представляват розовите флагове в една връзка?

Считайте розовите знамена във взаимоотношенията като предупредителни знаци на кръстовище. Те не нарушават сделката, но сигнализират за необходимостта да се забави и да се обърне внимание. Розовите знамена са тези малки съмнения или поведение, които може да не изглеждат значими в началото, но могат да станат проблематични в последствие. Кои са най-често срещаните розови знаменав една връзка?

1. Липса на привързаност
Ако вашият партньор не е толкова привързан към вас, колкото бихте искали да бъде, това може да изглежда незначително в началото. Въпреки това, ако привързаността е важна за вас, а той не работи върху това с вас, тогава това може да породи несигурност и горчивина.

2. Любовно бомбардиране
Бъдете внимателни с някого, който ви обсипва с внимание или подаръци веднага, без да отдели време, за да разберете кой сте всъщност. Това може да е знак за любовна бомбардировка – когато някой се опитва скрие шапката, преди да е надникнал под повърхността.

3. Потайност
Когато единият партньор иска да скрие връзката – особено от близките си – това се превръща в розов флаг. Откритостта е жизненоважна в здравите взаимоотношения. Потайността поражда недоверие.

4. Различни основни убеждения
Да, противоположностите се привличат, но големите разлики в основните вярвания обикновено водят до продължаващи битки. Независимо дали става въпрос за религия, политика или ценности като цяло, наличието на напълно различни светогледи натоварва всяка връзка.

5. Ненадеждност
Въпреки че понякога се случват пропуски, хроничната ненадеждност може да разруши доверието с течение на времето, ако единият партньор продължава да нарушава обещанията си или никога не изпълнява ангажиментите си. Това означава липса на грижа за чувствата на другия човек към неговите действия.

6. Джаджи > Вие
Трябва ли да ви тревожи, когато вашите партньори прекарват повече качествено време залепени върху екрани (телефони/конзоли за игри), отколкото за изграждане на връзка с вас? Това показва къде са техните приоритети.

7. Липса на разногласия
Липсата на конфликти не означава непременно здрава връзка. Никога да не се карате, може да е индикатор за проблеми с комуникацията или проблеми с емоционалната близост. Двойките трябва да могат открито да споделят мнението си един с друг, независимо колко различно е то от това, което мисли другият партньор.

8. Връзка с бившия
Поддържането на близко приятелство с бившия не е непременно нещо лошо, но си струва да проучим природата на тази връзка. Има ли трайни неизживени чувства? Или това наистина е платонична връзка?

9. Несъответстващи езици на любовта
Познаването на езика на любовта на вашия партньор е много важно, тъй като това помага при посрещането на неговите емоционални нужди. Ако той изразява любов по начин, различен от вашия, може да се почувствате неудовлетворени.

Така че трябва ли да обръщаме повече внимание на розовите знамена в отношенията? Абсолютно! Въпреки че не крещят „опасност", пренебрегването им може да доведе до погрешни схващания и горчивина по пътя. Обръщането към розовите знамена в началото дава възможност за намиране на опора, преди нещата да се влошат.

Когато видите розово знаме, не го игнорирайте, а говорете за това с партньора си. Задайте си въпроси какво конкретно ви безпокои и защо това ви притеснява твърде много, ако изобщо ви притеснява, след това изразете тези опасения, така че заедно и двете страни да могат да работят за разрешаване на такъв проблем.

Не забравяйте, че справянето с розови флагове не означава, че няма да има проблеми, но може да предотврати по-сериозни проблеми в бъдеще. Внимавайте за розови знамена, дори когато изглежда, че са разрешени, защото могат да се променят или развият с времето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X