Напишете дума/думи за търсене

10 ранни знака, че любимият ще ти разбие сърцето

Новите отношения винаги са вълнуващи, интригуващи и страстни. Забавляваме се безгрижно с новия си партньор, опитвайки се да го опознаем по-добре, без да анализираме поведението му. Въпреки ентусиазма от новите емоции от решаващо значение е да обърнем внимание на това, което се случва по време на фазата на медения „месец“, защото това може да ни даде представа какво ни чака оттук насетне във връзката.

„Мила“ направи списък с 10 грешки в ранните отношения, които може да се върнат като бумеранг след време.

Загърбвате личния си живот

В началото на една връзка искаме да прекараме всеки буден момент с новия си партньор - преставаме да общуваме с приятелите си и неглижираме семейството си, за да може винаги да сме на разположение, когато любимият даде сигнал.

Защо това е лошо: може да започне с прекъсването на отношения с определени приятели, но след това ще премине към подбуда за смяна на работата, преместване в друга страна или загуба на контакт с близките ви.

Как да го поправите: не забравяйте, че здравите взаимоотношения винаги включват някаква степен на независимост, затова се опитайте да разделите свободното си време според правилото 50-30-20. Не повече от 50% с партньора си, 30% с приятелите и семейството си и 20% време само за вас.

Допускате лошо поведение

Неуважение към личното ви пространство, безвкусни шеги, заплахи, че ще скъса с вас, натиск да промяна на външния ви вид, обиди, постоянно е на телефона, когато сте на среща... Много хора не забелязват тези червени флагове, защото други аспекти на връзката ви изглеждат добри.

Защо това е лошо: ако пренебрегвате тези предупреждения за бъдеща токсична връзка твърде дълго, един ден може да осъзнаете, че сте инвестирали много от времето и енергията си в някого, който се е отнасял лошо с вас от години.

Как да го поправите: не бъдете прекалено взискателни, просто изразете очакванията си по учтив начин. „Не мога да го понасям, когато някой винаги закъснява или не си държи на думата“, или „Бих искала срещата ни да бъде само за нас двамата“. Ако това не сработи, веднага избягай и никога не гледай назад.

Споделяне на минал опит

Някои неща по-добре да бъдат оставени в миналото. Това включва вашите и неговите бивши. Сравнявайки новия си партньор с тях, е меко казано, слабоумно.

Защо това е лошо: споменаването на бившия любим твърде често може да бъде много досадно за новия мъж или жена в живота ви и да е началото на края на връзката ви.

Как да го поправите: вашите предишни взаимоотношения са важни, тъй като оформят човека, който сте днес, и помагат да разберете какви качества оценявате в другите. Но вие трябва да помните златното правило - никога не говорете за вашите бивши, докато не се чувствате сигурни в настоящите си отношения.

Не говорите един с друг

Много хора вярват, че техните партньори може да прочетат техните мисли. Това, разбира се, не е вярно и това е една от най-сериозните грешки, които хората правят във връзката.

Защо това е лошо: подобно на избягването на конфликти, липсата на комуникация може да доведе до объркване и недоразумения. И всички нерешени негативни чувства ще се превърнат в недоволство с течение на времето.

Как да го поправите: в началото може да е трудно и неудобно да говорите за вашите желания и оплаквания, но е изключително важно да го направите. За да продължите връзката си, бъдете честни с партньора си за това, което търсите. Не забравяйте да изслушате и него - идеалната ситуация е, когато може да намерите перфектен баланс между говорене и слушане.

Идеализирате другия

Ние всички сме човешки и всички правим грешки. Някои хора обаче забравят за това в началото на връзката, защото все още носят розови очила и смятат, че техните партньори са съвършени същества. Но винаги си плащат за това по-късно.

Защо това е лошо: Поставянето на партньора на пиедестал ще ви донесе само разочарование в бъдеще, когато видите, че той е просто човек, точно като вас.

Как да го поправите: Избягвайте да имате нереалистично високи очаквания за любимия си. Вместо това обърнете внимание на начина, по който се отнася към приятели, семейство, сервитьори в ресторанти и т.н.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X