Напишете дума/думи за търсене

3 малки признака, че може да си трофейна съпруга

Това е историята за Пепеляшка. Омъжваш се за мъжа на мечтите си и той е принц, или с други думи, достатъчно богат, за да те издържа, така че да не се налага да работиш за прехраната си и да можеш да прекараш живота си в ядене на торти и обикаляне по магазините и света. Звучи ли ви примамливо тази приказка? И дали наистина е приказка? И какви са нейните недостатъци?

Има клопки в това споразумение; проблеми, които може да не се проявят веднага. Фантазията да се грижиш за себе си е мощна. Това може да бъде продължение на детството, където сме обичани, обгрижвани и защитавани възрастните.

Един от проблемите в това споразумение е, че този, който полага грижи за добруването на партньора си, може да започне да гледа на другия възрастен като на зависимо дете. Силата е фактор в този тип взаимоотношения. Този, който слага благините на масата, често се чувства упълномощен да взема решения без разискване относно въпроси, които засягат цялото семейство, и също така може да смята, че трябва да бъде свободен от критика за това как прекарва времето си, къде отива и какво прави.

Кои са най-видните три признака, че сте трофейна съпруга?

1. Нямате никаква финансова мощ
Мъжете в такива връзки често се чувстват оправдани да харчат пари без съмнение и без обяснение. Те може да обичат да обсипват с подаръци съпругите или приятелките си, но не им позволяват финансова автономия.

2. Криете разходите си
Това, което често се случва, е, че трофейната съпруга често се промъква зад гърба на по-силния си финансово партньор. Тя може да започне да крие покупки или да пръска пари, за да купува предмети, които съпругът й не одобрява. Нерядко тя може да чуе думи от сорта на:

„Работя усилено през цялото време, мога да правя това, което ми харесва. Не трябва да те слушам." Моделът е зададен: родител и дете, работодател и служител. Колкото повече продължава това, толкова по-негодуващи са и двете страни. Това може да доведе до евентуално разпадане на една любовна връзка.

3. Не сте обвързани с големи финансови решения
Докато трофейните съпруги могат да плащат ежедневните сметки за домакинството, мъжът обикновено взема всички основни финансови решения, като например кога да купи къща, колко да похарчи за кола, образование за деца и инвестиционни решения. Жените често не са наясно с истинския размер на доходите, колко спестявания има и какви инвестиции се правят за семейството. Само защото един мъж е успешен в кариерата си, не означава, че той взема разумни решения относно разходите и инвестициите.

Една трофейна съпруга може да избере да остане невежа по тези въпроси или съпругът, който изкарва прехраната, може да я изключи от знанието и решенията.

Двойките в тези връзки могат да бъдат щастливи, ако са открити за ситуацията си, обсъдят я напълно, преди да поемат определени роли, и постоянно преговарят за връзката си, както и за финансите си.

„И заживели щастливо до края на дните си" го има само в приказките. За щастието в реалността трябва да се работи, за да се получи.

За разлика от приказките, историята не свършва, когато се омъжите за принца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X