Напишете дума/думи за търсене

6 малки признака, че изпитваме затруднения в живота

Никога не е късно да променим траекторията си.
Ако се намирате в тези шест знака, животът ви вероятно е предизвикателство - и ще продължи да бъде - освен ако не направите някои промени.

1. Давате приоритет на другите пред свободата си
Толкова много хора жертват радостта си, за да угодят на другите, често партньор или член на семейството. Разбира се, в живота ни има хора, които се нуждаят от подкрепа, но тук предизвиквате ненужна борба: не успявате да поставите себе си на първо място. Мнозина деприоритизират себе си поради избор. Може да подкрепяте другите, без да загърбвате свободите и радостите си. Трябва да вземете време, което не подлежи на обсъждане за вашата свобода. Най-безкористното нещо, което може да направите, е да поставите себе си на първо място.

2. Липсва ви смелост да изберете едно нещо
Супернадежден начин да гарантирате, че животът ви става по-труден, е никога да не изпитате смелостта да се съсредоточите интензивно върху едно нещо. Разбира се, насладете се на новостите и опитайте много неща. Но това не може да замени необходимостта да влезете с двата крака в конкретна ситуация. Напишете книга докрай. Изградете щастливо семейство. Научете немски перфектно. Спрете да напускате проекти, които се нуждаят от още няколко седмици вашето внимание. Спрете да сменяте песните при първия признак на дискомфорт. Когато се разпъвате между много неща, не може да се насладите на плодовете на упоритата си работа.

3. Вие сте непоколебими в своите преценки
Намирането на съчувствие към приятелите и близките ви не е трудно. Да намерите силата в себе си да съчувствате на някого, когото не харесвате - вече това е смело и ще доведе до дълъг живот за вас. Намирането на способността у вас да бъдете отворени за разбиране на другите, независимо колко ви ядосват, дори и да са неетични, ще ви помогне най-много. Да мразиш, означава да живееш в болезнената скованост и преумора от напрежение. Вие се правите по-слаби, умствено замъглени и по-малко находчиви. Както е казал Конфуций: „Ако мразите човек, вие сте победен от него".


4. Очаквате светът да ви направи щастливи
Ако вярвате, че имате право на щастие, ще страдате. Може да изглежда овластяващо да гледате на себе си като на по-висше същество, което заслужава повече от другите, но в крайна сметка вие губите най-много. Вие губите, защото вашата философия е сбъркана и вашата радост зависи от това, което се случва извън вашия контрол. Трябва да поемете отговорност за всичко. Само това може да осигури жизнен живот.

5. Не може да прощавате
Тези, които не могат да простят на тези, които са им сторили зло - страдат до смърт. Ако не може да намерите начин да разберете какво са направили другите и да видите, че те са направили това, което са вярвали, че е рационално предвид ограниченото им мислене по това време, вие приветствате трагедията. Губите, защото бавно тровите ума, тялото и душата си.
Това произтича от стреса и отрицателната енергия, необходими за поддържане на вашата съпротива срещу
това, което е.

6. Страхувате се да не се почувствате отегчени
Скуката - това чувство на дискомфорт - много често подтиква хората да правят неща, които не им служат правилно. Те бягат в порното. Те преяждат. Те се чукат с двайсет непознати партньори в бърза последователност. Гледат компромисни предавания по телевизията.

Най-жизнените и продуктивни хора са намерили приятел в скуката. Те приветстват чувството съзнателно. Те намират начин да внесат хумор в тази реалност. Те я ​​винят и я хранят, докато тя не осигури подаръци. Какви подаръци? Повече енергия, творческа проницателност, ентусиазъм за живот и вяра в невъобразимата ви сила.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X