Напишете дума/думи за търсене

Кето чийзкейк - вкусен и нисковъглехидратен

Ако някога сте си мечтали за неустоимо кремообразен чийзкейк, но без угризенията, че ще нарушите баланса на формата си, заради въглехидратите, тази рецепта е за вас.

Без печене, без захар и с максимално удоволствие – този кето чийзкейк е всичко, което искате от един десерт, и още нещо.

Лек, копринен и напълно в съответствие с нисковъглехидратния ви режим, той може да стане вашият нов любим финал на деня.

Необходими съставки
Тази рецепта е достатъчна за 8 до 10 парчета.

Кора (кето версия):
1 ½ чаша бадемово брашно

¼ чаша разтопено масло

2 с.л. еритритол на прах

Щипка канела (по желание, за аромат)

Пълнеж:
450 г крема сирене

1 чаша гъста сладкарска сметана

1 ч.л. ванилов екстракт

1 с.л. лимонов сок (за класическия чийзкейк вкус)

Начин на приготвяне

1. Пригответе кората:

Смесете бадемовото брашно, маслото, подсладителя и канелата в купа, докато се получи текстура като мокър пясък. Притиснете сместа плътно на дъното на форма за пай или тавичка. Оставете в хладилника, докато приготвите пълнежа.

2. Направете пълнежа:

Разбийте крема сиренето с миксер, докато стане гладко. Добавете ванилията, лимоновия сок и еритритола. Разбийте отново до пълно смесване.

В отделна купа разбийте сметаната до твърди връхчета. Внимателно я добавете към сместа с крема сирене, като разбърквате леко, за да остане пухкава.

3. Сглобете и охладете:

Изсипете пълнежа върху охладената кора. Загладете с шпатула, покрийте с фолио или капак и оставете в хладилника за минимум 4 часа (най-добре – за една нощ).

Преди сервиране можете да украсите с пресни плодове, какао на прах или шоколадов сироп без захар.

Този кето чийзкейк без печене доказва, че не е нужно да се отказвате от вкуса, за да се храните разумно. Лек, засищащ и без компромис с удоволствието – перфектният десерт за всеки, който иска да се наслаждава, без да излиза от режима си.

Ако пък прецените, че искате вашият чийзкейк да е шоколадов, ето и допълнителните съставки за пълнежа:

3 с.л. какао на прах (без захар)

50 г черен шоколад (мин. 85% какао), разтопен и охладен

По избор: 1/2 ч.л. кафе на прах (подсилва вкуса на шоколада)

Инструкции:

След като разбиете крема сиренето с еритритола, добавете какаото, разтопения шоколад и ванилията. Разбийте добре, докато получите гладка шоколадова смес.

След това добавете разбитата сметана, както е описано в основната рецепта. Продължете по същия начин със сглобяването и охлаждането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X