Напишете дума/думи за търсене

Матю Макконъхи с кулинарни и житейски тайни

Когато един британец и един тексасец се съберат в кухнята, резултатът е повече от кулинарно преживяване. Двамата големи потапят в света на автентичността, семейните ценности и жаждата за живот. Във видео, носителят на Оскар Матю Макконъхи се присъединява към Гордън Рамзи в Остин, Тексас, за да приготвят перфектна пържола и яйца, докато разкриват същевременно дълбоки прозрения за своя живот, кариера и философия.

Кулинарната Философия

Макконъхи споделя, че обича своята пържола средно изпечена до  mid-rare и избягва по-изпечените варианти.

Една от тайните му е неговата собствена подправка (rub), която използва от 25 години. Той я нарича "контрабанда" и я приготвя в голямо количество всяка Коледа, когато кани приятели. Относно подправянето на месото, Макконъхи и Рамзи са единодушни: колкото по-дълго се подправя месото, толкова по-добре, дори и да става въпрос за цяла нощ.

За приготвянето на перфектната пържола, Гордън Рамзи съветва да се започне с олио в горещ тиган, а след това да се добави масло, като олиото предотвратява прегарянето на маслото, осигурявайки красив кафяв цвят и ароматен вкус.

Пържолата се пече, като се полива непрекъснато с мазнината, а след това трябва да почива толкова време, колкото е била готвена, за равномерно разпределение на топлината и соковете.

Извън снимачната площадка, храната е важна част от семейния живот за Макконъхи. Той описва кухнята като "офиса на семейството", място, където децата се включват, а той и съпругата му наваксват.

Това е мястото, където се водят най-важните разговори и се учат да общуват. Семейството има шест деца и използват храната като средство за споделяне на истории и да бъдат свързани.

Един забавен семеен ритуал е "Мусито" (Musito) – бразилска традиция от майката на съпругата му Камила, при която в неделя вечер се изпразва хладилникът и от всички остатъци се приготвя едно общо ястие, което е както вкусно, така и намалява отпадъците.

Относно участието на децата в готвенето, Макконъхи споделя, че всички се включват. Децата им имат различни вкусове, но те са се опитали да приложат правилото на майка му: поне да опитат всичко, с изключение на един "нелюбим" зеленчук. За него това е била варена бамя, а за Гордън – преварено брюкселско зеле.

Матю Макконъхи каза също, че текилата е алкохолът, който не го депресира, а свързва със забавата. Така Гордън Рамзи  реши да приготви коктейл с текила, мед, пресен босилек и лайм, отбелязвайки, че босилекът придава прекрасен аромат.

Баланс в живота

Макконъхи споделя своята философия за постигане на баланс между здраве, вяра, работа и семейство, като се стреми нищо да не излиза извън контрол. Той използва метафората "без червена линия".

Едно от предимствата му е, че съпругата му Камила поставя условие, че "ако той отива на работа, всички отиват". Това означава, че семейството го придружава при снимки, а децата посещават летни лагери, докато той работи.

Въпреки натоварения график, той отделя време за любими занимания като тенис, което е първото му хоби от 25 години, осъзнавайки, че това го прави по-добър съпруг и баща. Той също така подчертава значението на видеоразговорите с децата чрез FaceTime, което прави раздялата по-лесна и поддържа връзката, сякаш са заедно във всекидневието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X