Напишете дума/думи за търсене

Лято в селската къща: от бъзови сиропи до уроци по издръжливост

Кадър от YouTube

В едно уютно и същевременно забавно лято, изпълнено с бране на бъз и приготвяне на домашни лакоства, разказва YouTube каналът "Under A Tin Roof".

За трудностите и предизвикателствата на селския живот в този епизод, ще се научим да си правим различни изкушения от бъз.

С настъпването на по-горещите дни, бъзовите цветове са готови за бране. Създателката на канала отбелязва, че е най-добре да не се мият бъзовите цветове, тъй като това разваля вкуса им, а всички малки насекоми просто се изтръскват.

  • Сироп от бъз:

В центъра на кулинарните приключения е приготвянето на сироп от бъз, като за целта се използват лимонова кора, вода и бъзови цветове, които къкрят около 30 минути. Готовият сироп се оставя в хладилника за през нощта.

Сиропът е основна съставка, която се използва в други рецепти. Важно е цветовете на бъза да са готови за бране, а това е - когато дните станат по-горещи. Най-добре е цветовете на бъза да не се мият, тъй като това разваля вкуса им. Всички малки насекоми просто се изтръскват.  За сиропа се използват бъзови цветове, лимонова кора и вода.  Бъзът и лимоновите кори трябва да къкрят (simmer) за около 30 минути. След като е готов, сиропът се оставя в хладилника за през нощта.

• Крем от бъз: Бъзови цветове се потапят в сметана, която впоследствие се използва за приготвяне на чийзкейк. Освен крема от бъз, за чийзкейка са необходими още крема сирене, захар, яйца, екстракт от ванилия, сол и универсално брашно. 

• Газирана ягодова лимонада с бъз: Тази освежаваща напитка съчетава лимонов сок, царевично нишесте, кафява и кристална захар, вода, екстракт от ванилия, ягодов сироп, сок от лайм, сода и ментови листа, заедно със сиропа от бъз.

За приготвянето й се използват лимонов сок, царевично нишесте, кафява и кристална захар, вода, екстракт от ванилия, ягодов сироп, сок от лайм, сода и ментови листа, заедно със сиропа от бъз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X