Напишете дума/думи за търсене

Коледата нестандартна

Традициите са уют за душата и е добре да се спазват, но ако тази година ви се прави нещо по-различно по празниците, погледнете нашите идеи. Едни са свързани със забавления на открито, други са за у дома, има пътешествия, но всички са свързани с усмивки.

Украсете дома си по хавайски

Това, че не сте на екзотичен остров няма защо да ви спира. За какво ви е въображението. Помогнете си с малко украса. Не кипрете дома си с коледни играчки, а с орхидеи и цветни гирлянди. Не купувайте елха, а закичете палмите с миди на конец. Разхвърляйте навсякъде рапани и морски звезди. Нищо, че топлото не идва от слънцето, а от камината или електрическата ви печка. Пуснете си чилаут музика, в която се чува плискане на морски вълни, сипете си „Мохито” и поканете приятели. Успехът на тематичното ви парти ви е в кърпа вързан. А и не забравяйте да обявите дрескод. Цветните дрехи са идеални за вашето хавайско парти. Ако поискате всички да са в бяло пък ще спазите дрескода на Коледата в Рио де Жанейро.

Пързаляйте се с еърборд

За разлика от ските и сноуборда, спускането с еърборд не е голяма философия. И най-важното е много весело. На гърба си пък може да метнете детето и да се спускате заедно. Еърбордът всъщност е надуваема въздушна възглавница със заострен връх. Мушкате дясната си ръка в осигурителната каишка, за да не изгубите борда при спускане, хващате дръжките при носа с двете си ръце, мятате се върху дюшека и политате надолу. Със засилка и скок върху борда е най-забавно, а и скоростта се покачва. Идеални места за спускане са: проходът „Превала” между Пампорово и с. Стойките, на пистата край Добринище „Безбог”, на ски писта „Лалето” на Витоша, на ски писта „Кулиното” - Разлог и още Пампорово, Чепеларе.

Изпробвайте английския ритуал „Камък да ми падне от сърцето”

В нощта на Рождество и в тази на Нова година англичаните се избавят от всичко, което им тежи на душата. И тъй като тегоби има навсякъде, може да изпробваме ритуала и у нас. За целта се усамотете в тъмна стая и се съсредоточете върху това, което ви тормози. След това запалете свещ и я сложете на перваза на прозореца. Седнете близо до нея и шепнешком споделете наболелите ви проблеми. И докато восъкът на свещта се топи, вашите мъки ще изчезнат. Поне така твърдят англичаните, а те имат чувство за хумор.

Конкурс за най-добре украсена врата в блока

За да заровите томахавките със съседа, който все ви се разхожда по нервите, сложете усмивка на лицето си и организирайте конкурс за най-красиво нагиздена външна врата във входа на вашия блок. Това начинание със сигурност ще активизира въображението и енергията на всички деца и творчеството ще закипи. Поканете за жури представители на съседния вход, за да бъдат безпристрастни, и съберете награден фонд от всяко семейство – сладкиши, вина, рисунки от децата и други забавни и вкусни неща. Бъдете домоуправител на веселието.

Изкарайте някой лев като Снежанка

Времето е подходящо, за да напълните хазната си с допълнителни доходи. По празниците винаги има недостиг на Снежанки и Дядо Коледовци, така че пуснете информация в работата си, че можете да навестите семействата на колегите си срещу малък хонорар. Така хем ще зарадвате децата, хем ще получите сурвакане за здраве от техните ръчички или пък стихче. Може да се свържете и с някой парти център и да работите за тях всяка година. Те винаги имат нужда от свежи кадри.

Гмурнете се на остров Коледа

Ако сте работили здраво и сте събрали парички тази година, възнаградете се щедро. Екзотичният остров Коледа се намира в Индийския океан, на един час полет със самолет, южно от Джакарта. Принадлежи към територията на Австралия. Той пленява с безкрайни плажове с фин пясък и закътани заливи с кристално чиста вода. Коледа е рай за гмуркачите - температурата на водата е 27° C, видимостта под вода е до 50 метра, а кораловите рифове са неземно красиви. Морската фауна също е чудна - китове, акули, делфини и пъстроцветни риби в невиждани форми. Атракцията тук са огромните яркочервени раци. На острова ще срещнете китайци, европейци и малайзийци. Интересен за разглеждане е главният град на острова - Флайнг Фиш Коув.

Организирайте pool party

Вместо да събирате гости на прасе и кисело зеле, ги поканете на парти около закрит басейн с коктейли, свежи хапки и плодове. Така ще противодействате на преяждането, ще работите за стройна фигура, а и ще подарите голямо удоволствие на тялото си. То със сигурност ще се зарадва да си припомни летните радости по плуване или просто плацикане във водата.

Стартирайте маратон с домашни игри

Дядовците си мечтаят за Коледните празници, защото децата и внуците могат да им станат спаринг партньор в игра на шах или табла. А вече се предлагат какви ли не настолни игри. Във всяка книжарница ще ги откриете – цените са от 10 до 200 лева. Игрите развиват чудесни способности у децата, събират семейството и разреждат дългото висене пред телевизора, компютъра и на масата. Измислете и нещо забавно за награда. Например победените могат да изпълняват желания на победителите и, за да няма сърдити, всички да отидат на кино или на разходка в планината.

Направете благотворителна разпродажба

Със сигурност имате приятелки с безброй обувки, чанти, топли пижами и дрехи, които стоят с години необезпокоявани в гардероба им. Не рядко и с етикета. Затова организирайте базар на запазени ненужни вещи и спечелените пари дарете за някоя добра кауза.

Посетете фестивала на ледените фигури в Брюж

Искате ли да ви е вълшебно, се гмурнете в приказката „Ледената кралица”, която оживява всяка зима в шатра до гарата на белгийския град Брюж. Според историята именно в Белгия през XVI век се заражда традицията на създаването на снежни човеци и други фигури от сняг. Затова от 300-те тона лед от Лапландия, майстори от Китай, Канада, САЩ, Швеция, Холандия и Белгия, правят своите творения. Работят с триони, чукове, брадвички, шпакли, длета, скалпели. И изграждат двуметрови скулптури на Сфинкса, Статуята на Свободата, викинги, бог Зевс, Нептун, Хари Потър и магьосника Дъмбълдор. В края на разходката, посетителите могат да пийнат напитки на бара направен от лед. И столовете и чашите са така студени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X