Напишете дума/думи за търсене

Демакиаж за чувствителна кожа

Когато имате чувствителна кожа всичко е трудно – и гримирането и разгримирването. Но с подходящите продукти за демакиаж не само ще почистите добре лицето, но и ще се подхраните и успокоите кожата.

Ако разгримиращите продукти дразнят кожата ви : това съвсем не означава да се откажете от гримирането. Демакииращите продукти имат за цел да почистят лицето не само от грима, но и от образували се мастен слой както и от натрупала се мръсотия през деня. Ако обаче за вас разгримирането е свързано с чувство за дразнене и щипане, значи продуктът не е подходящ за вашата кожа. Заложете на по-естествени продукти, без парабени, хипоалергични и по възможност обогатени с успокояващи съставки като например розово масло, което възвръща комфорта на чувствителната кожа. Освен това избягвайте да нанасяте разгримиращи продукти с памучен тампон, защото понякога самият памук е дразнещ и предизвиква алергична реакция. Заложете на такива, които могат да се нанасят с пръсти.

Ако се притеснявате разгримиращото олио да не омазни кожата: всъщност сте в капана на широкоразпространена заблуда. Разгримиращото олио не е омазняващ продукт, а комбинация от микроемулсия и тензо-активни агенти, благодарение на които се постига перфектното почистване дори на водоустойчив грим. Нежната му формула позволява дори да се използва за почистване на очите. Плюс е, че оставя филтър върху кожата, който в никакъв случай не е мазен, а по-скоро защитен.

Ако тоникът изсушава кожата ви: значи съдържа алкохол и трябва да го смените. Този продукт е необходим, за да се почистят най-устойчивите остатъци от грима, както и следите от някои демакииращи млека.

Не бива да го пренебрегвате в процеса на почистването на лицето, защото той свива порите и не оставя кожата „отворена“ за всякакви външни агресори. Ако обаче тоникът силно дразни лицето ви и предизвиква зачервяване, това означава, че съдържа алкохол. Изберете по-нежен вариант, който няма да изсушава и алергизира. Идеалният вариант е тоник, който е обогатен с подхранващи агенти като екстракт от акациев мед например. С такъв кожата ви ще стане гладка, почистена и защитена от изсушаване.

Важно!

Дори да не носите грим, трябва да използвате разгримиращи продукти, защото дори и на пръв поглед да изглежда чиста, всъщност върху кожата на лицето ни се трупат замърсявания през целия ден. Ако си легнете без да почистите лицето е все едно да седнете да ядете с кални ръце. Затова никога не пропускайте почистването на лицето. Най-широко използваните продукти са двуфазните, които едновременно почистват и защитават кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X