Напишете дума/думи за търсене

Да спестим пари с работа от вкъщи

Може би винаги сте се чудили на хората, които го правят. Не разбирате тази форма на отшелничество и доброволно лишаване от излизане и социално общуване. А може би вашата работа е свързана с дейност, която не може да извършвате от дневната си или просто никога не сте мислили по въпроса.

Отдавна вече не е необходимо да пътувате до другия край на града, за да ползвате бюро, телефон и компютър с интернет. Имате ги и у дома. Възползвайте се, ако обстоятелствата ви позволят. Може да излезете на сметка.

Сигурно не забелязвате колко пари харчите само за да стигнете до работното си място. Правите го всеки ден по малко и едва ли усещате осезаемо разликата в джоба си. Но бъркате в него, а в края на месеца, на полугодието или на цялата година, може да се изненадате колко много сте извадили. Това е стойността само на ежедневните билети или гориво за колата. А сега добавете към сметката за поддръжка на автомобила и ремонтите. Ако работите в къщи, тези разходи спокойно може да спестите на бюджета си. Или поне да намалите в пъти.

Придвижването до офиса не е единствения разход, който правите. Там трябва да се храните, да излизате с колеги на кафе, на по напитка след работно време. Това е част от неформалното общуване в екипа, пък и на гладен стомах не се работи лесно. Но е свързано с разходи. Не може да разчитате винаги на сандвича в алуминиево фолио или на кутията с домашно готвено. Ако се храните у дома, със сигурност ще ви излезе по-евтино. Винаги може да бръкнете в хладилника и да намерите нещо за хапване. Пък и бързо може да го приготвите полезно и здравословно.

Едва ли, ако работите у дома, ще го правите по пижама, но разходката до офиса поставя някои изисквания пред гардероба ви. Вероятно се налага там да има делови костюм и риза, при това по няколко комплекта. Това е сериозна инвестиция и не всеки работодател се грижи финансово служителите му да са облечени, както подобава. Отделен въпрос е, че дрехите се нуждаят от химическо и гладене почти ежедневно, а това са още разходи, които може да пропуснете, ако управлявате деловите си ангажименти от дивана у дома.

Времето, което инвестирате, за да стигнете на работа, също е пари. Представете си колко задачи още може да отметнете, ако не се налагаше да губите по 1 или 2 часа от деня си просто за да се преборите със задръстванията или далечните разстояния до офиса.

Да не говорим за нервите, които бихте си спестили. Тяхната цена е на сметката на здравето ви, а от там и на портмонето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X