Напишете дума/думи за търсене

Защо трябва да спим без пижама

Правите го, без да се замисляте, още от дете. Така са ви научили. Стане ли време за сън, най-логичното нещо е да си сложите пижамата. За предпочитане е пред алтернативата да си легнете с дънките. Удобна е, държи топло в леглото и допринася за хигиената в него. И спестява неудобството, в случай че в спалнята ви имат навика да влизат хора, с които не споделяте завивките. Достатъчно причини „за” пижамата. Няма да сбъркате обаче, ако решите да се откажете от нея. Ползите не са малко.

Намалява безсънието

Ако заспиването ви е мъчително, ако се въртите до полуда в очакване на съня, ако не може да си намерите място под чаршафите, съблечете се. Тялото се настройва по-добре за сън, когато е на по-хладно, а директният допир с чаршафите ще му даде именно това.

Прави ви по-щастливи

Защото нищо не ви стяга, нищо не се усуква около кръста или коленете ви. Чувствате се свободни, дори бунтари и това ви зарежда с позитивни емоции. А щастието е здраве.

По-добре е за обиколката на талията

Излишните килограми, качественият сън и нивата на кортизол в организма са свързани. Какво общо има пижамата? Без нея спите по-качествено и спокойно, не ви е топло, по-малко се въртите, не се събуждате изпотени и изморени. С други думи, спите по-качествено, а това означава по-ниски нива на кортизол в организма и по-малко натрупване на излишни килограми.

Полезно е за кожата

Тя има нужда да остава непокрита. Това е трудно постижимо през студените месеци в годината. Дайте й глътка въздух без пижама поне в леглото. Така и бактериите няма да имат комфортa да се размножават на воля.

Има антиейдж действие

Далеч по-лесно е за тялото да се възстановява, когато не е натоварено температурно и не се поти обилно. По този начин то регулира процесите на обмяна и детокс и запазва младостта си по-дълго.

Влияе на самочувствието, засилва привличането под завивките

Дори да се чувствате като принцеса в сатенената си нощница или пижама, не пречи да я свалите и да проверите дали няма да се почувствате като богиня в собствените си очи и в очите на любимия. А това е полезно и за душата, и за тялото. Прави го по-здраво и по-устойчиво на атаките на болести.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X