Напишете дума/думи за търсене

Как да сме шик, без да робуваме на модата

Сляпото следване на модните тенденции отдавна не е актуално. Толкова по-добре – Модата е стара, капризна госпожа, на която е трудно да се угоди. Освен това е пълно с модни, баснословно скъпи дрехи, които ще ви направят да изглеждате нелепо и смешно, а в други ще се чувствате некомфортно. Както отлично знаете, цялата работа е в умението да се обличате според фигурата, социалното положение и материалните възможности. С други думи, да формирате собствен стил.

Стилът зависи изключително от вашата личност. Той е вашият начин на мислене, настроението, житейските ви приоритети. За него не е важно следването на модните тенденции. Затова като начало е добре да сте наясно кой е вашият стил.

Класически. За него са характерни консерватизмът и елегантността. Към предпочитаните дрехи в класически стил се отнасят роклите, деловите костюми, палтата с втален силует. Важно е качеството на материалите.

Драматичен. Това е ярък и скандален стил. В дрехите преобладава асиметрията, зигзагообразните и резки линии. Свойствена е известна артистичност и дори ексцентричност.

Етно. Непринуден и свободен начин на обличане с много детайли като шевици, пайети, бродерии, принтове. Дрехите са удобни и свободни.

Романтичен. Леки, въздушни тъкани, къдрици и воали, меки акварелни цветове. Представителките на този стил носят блузи с буфан ръкави, рокли с висока талия, широки поли.

Спортен. Характерни са простите, красиви и комфортни дрехи с всякакви детайли – колани, джобове и т.н. Към разновидностите се отнасят стилът „сафари”, дънките и др.

Разбира се, когато си изберете един стил, не е нужно да се придържате строго към него. Може дори да комбинирате елементи от два стила. Но е важно в различните ситуации да подбирате правилно начина си на обличане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X