Напишете дума/думи за търсене

На пръсти около нЕГО

Шшт, тихо, егото е полегнало на дивана и си почива. Иска мека светлина, тишина , спокойствие и топла храна. Не му е лесно на егото с това напрегнато ежедневие. То са кръстоносни походи, дуели, битки с вятърни мелници, превземане на вражески територии, спасяване на принцеси. Капнало е от умора и има нужда от животоспасяваща терапия. От някого, който да превърже раните и да зареди изтощените батерии.

Реанимационната сестра си знае работата. Посреща пациента на вратата, настанява го на меката кушетка и подава чашката с егохапче. Докато изслушва оплакванията на пациента, сваля бялата престилка и от интензивното отива на дежурство в работилницата за семейно вдъхновение в качеството на съпруга.

Именно там прави нЕГО по-силен, по-уверен, по-смел, по-амбициозен, по-голям, по-добър, най-добър, единствен. Тя е тази, която с цената на съществото си е готова да брани крехката обвивка на мъжкото достойнство. Няма проблем да застане на пътя на вятъра и да улови дъжда с ръце капка по капка. Да топли с усмивка и да целува с поглед. И да сервира вечеря край семейното лебедово езеро... на балерински пръсти.

Има ли нужда съпружеското его от такъв разкош?

Задължително. То трябва да расте при специални атмосферни условия, да се полива редовно и да се тори, за да може да разцъфне и да дава вкусен плод. Колкото и да не им се иска да признаят, мъжете са скроени простичко и не разбират особено от градинарство. За тази работа си трябва женска ръка. Тя по природа е грижовна и знае как да пипа нежно, особено когато става въпрос за чувствителни култури като его и достойнство.

Първо е ръката на майката. Именно тя има грижата да формира мъжествения егоцентър. И да го отгледа, докато някой не я отмени в отговорностите. Известно е, че зад всеки успял мъж стои по една умна жена. Но в повечето случаи това твърдение се отнася за съпругата.

На нея се пада честта да продължи процеса по отглеждане на егото. Неизбежно е. Върви в пакет с брачното свидетелство. Естествено мамините мантри за егообразуване трябва да претърпят някои корекции след брака. „Ти си на мама най-умното, най-прекрасното, най-талантливото момче” хич не са в хармония със съпружеския комуникационен код. На помощ обаче идват други. „С теб се чувствам сигурна, подкрепям те напълно, обичам те такъв, какъвто си и, по дяволите, колко си секси” могат да направят чудеса с всяко мъжко его. Особено когато са изречени с искрено и любовно чувство и идват отвътре. Именно тогава се случва магията. Егото отговаря. И става по-мило, търпеливо, услужливо.

Шшт, тихо да не го събудим. Приготвили сме му изненада за уикенда. Трябва да преместим мебелите, че клуб „Умна съпруга” се нуждае от терен за часовете по балет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X