Напишете дума/думи за търсене

За какво известните пръскат пари

Дай ми пари, за да ти покажа как се харчат

На някои звезди житейското верую неизбежно се върти около това на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече”. Те работят, за да се фукат с плодовете на пребогатия си труд. Докато останалите от нас сбираме парици като мравки за зимата, то бохемски настроените Брад Пит, Риана и Бионсе търсят все по-пищни начини да изхарчат пребогатите си състояния.

Риана попрехвърли четвърт век, но отдавна се е наредила в редиците на младите милионери. Тя е не само доказана работохоличка, но знае как и да разпуска. Барбадоската изпълнителка не пести пари, за да почине качествено. За кратко си взе почивка от световното й турне Diamonds, за да пори ваканционно вълните в Средиземно море в компанията на приятелките си, разбира се, наемайки една от най-скъпите яхти на територията на Италия.

Въпреки че съвсем наскоро Ким Кардашиян дари съпруга си Кание Уест с най-безценния подарък, раждайки му след дъщеричката и син, малко преди да станат родители, реалити звездата купи доволно скъп автомобил на любимия си. Рапърът се сдоби с лъскаво ламборджини на стойност 750 хиляди долара за рождения си ден.

Не случайно прякорът на Виктория Бекъм е Пош, което в превод на български означава луксозна, шикозна. Бившата спайска, която доста успешно се преквалифицира в моден дизайнер, похарчила без свян милион и 600 хиляди долара по време на ваканция преди три години, която имала една единствена цел. Да закачи в гардероба си някоя и друга нова дреха. Освен това явно дълготрайният й брак с Дейвид Бекъм се базира на идеята, че двамата знаят как да се глезят. Футболистът й подари гроздов масив с прилежащия замък към него в небезизвестната американска винена долина Напа Вали. Този скромен дар шармантната брюнетка получи за 34-ия си рожден ден.

Селена Гомес и Джъстин Бийбър може вече да не са заедно, но това не попречи на младия канадец да впечатли в началото на връзката им бившата си изгора. Тийн идолът нае целия Стейпълс Сентър в Ел Ей, за да може само двамата със Селена да вечерят и гледат „Титаник”. Общественият център притежава една от най-големите зали в света с 200 хиляди седящи места.

Цената на наема е скромните 475 хиляди долара. Явно изпълнителят на едни от най-горещите хитове за пубери се опитва да догони холивудската бохема. Наскоро обаче той не направи особено добро впечатление в клуб по парашутизъм, където отишъл заедно с неговия антураж. След като използвал услугите на клуба, си тръгнал, без да плати разноските за прекараното време там.

Някога, преди Майк Тайсън да реши да използва лицата на съпругите си за боксови круши, спортистът се славеше с щедростта си към дамите, близки до сърцето му. На първата си съпруга – актрисата Робин Гивън, боксорът подари вана за два милиона долара. Така де, за никого не е тайна, че хубавата кожа е скъпа за поддръжка.

Една от най-влиятелните двойки в шоубизнеса – Бионсе и Jay-Z, не щадят пари за почивки и подаръци. Изпълнителката на Diva купи двумилионно Bugatti Grand Sport на съпруга си за 41-ия му рожден ден. Хей, Бионсе, скоро и ние имаме рождени дни. Освен това изпълнителите не пестят пари, когато се отнася за удобството им по време на уикендите и летните им ваканции.

Кралят на рапа и неговата кралица често прекарват голяма част от летата си в къща в мега тузарския американски курорт Хемптънс. За да угодят на себе си и на своите гости, богатите таланти наемат къща на стойност 400 хиляди долара. Имотът е известен като Пясъчния замък и разполага със собствена кинозала, две боулинг алеи, стена за катерене, рампа за скейтборд, сцена за забавления, както и пребогат кът, където да си играят малчуганите. На фона на това двата басейна, тенискорта, безбройните стаи изглеждат леко постни. Екстравагантността в харченето стигна и до петте милиона, които влюбеният рапър даде за годежен пръстен, с когото помоли Бионсе да му стане законна благоверна.

Анджелина Джоли е не само съвестна майка, но и доста глезещ партньор за Брад Пит. Носителката на „Оскар” за филма „Луди години” не щади чековата си книжка, когато стане дума за любовта на живота й. Наскоро съпругът й се възкачи на мотоциклет, подарен й от нея, за неособено впечатлителните 100 хиляди долара. Към него обаче вървели маслиново дръвче, което живее над две хиляди години, и водопад, около който Брад да построи мечтаната от него къща.

Известна е страстта на мегазвездата към архитектурата. Именно по негови проекти са строени доста от къщите в по-бедните райони в Индия и в Ню Орлиънс – градът, който пострада от урагана „Катрин”. Пит, разбира се, не забрави да върне жеста, подарявайки на майката на шестте си деца прескъп часовник. Бижуто, което показва времето, е на стойност 391 хиляди долара и е марка Patek Phillipe. За тези луксозни часовници се чака около две години, защото се правят ръчно по поръчка на клиента. Те са изработени от злато и перлен циферблат.

Безценни наследници

Не е тайна, че звездите дават мило и богато за наследниците си. От разточителни дрехи, до лъскави коли, децата на имащите бохеми имат всичко, което може да се купи с пари.

Марая Кери и бившият й съпруг Ник Кенън купуват скъпарски подаръци за близнаците си, сред които жираф за 995 долара и спалня на цената на 4 хиляди в американска валута. Кели Роуланд пък подари на Блу Айви – щерката на братовчедка й Бионсе, вана с кристали, която струва пет хиляди и двеста долара. Да не говорим и за бебешкото кошче, за което са броили 3500 долара.

Преди Анджелина Джоли да натири Брад Пит той купува на най-големия си син мотор Suzuki DRZ-125. За целта дори получил и специално трасе, построено във френския замък на известните му родители. Освен това всяка седмица се доставя храна от Англия, защото наследниците на клана Джоли-Пит много харесвали британската кухня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X