 
            
Необходими продукти:
500 г чушки 
 200 г краве сирене
 8 яйца
 4 с.л. брашно
 2 патладжана
 1 глава лук
 1 скилидка чесън
 1/2 връзка магданоз
 1 ч.л. бакпулвер
 20 мл зехтин 
сол
 черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме на едро. Наситняваме лука и чесъна и ги запържваме в зехтина.
Разбиваме яйцата много добре със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме бакпулвера и брашното и отново разбиваме, така че да няма бучки.
Добавяме запържения лук и чесън, чушките, патладжаните и наситнения магданоз. Разбъркваме.
Покриваме дъното на форма за торта (с диаметър 24 см) с хартия за печене, а стените намазваме със зехтин. Изсипваме сместа във формата и добавяме нарязаното на кубчета сирене. Печем кекса 30 мин в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Охлаждаме го и сервираме.
 
                
 
                 
                     
                     
                    
Коментари (0)
Вашият коментар