Напишете дума/думи за търсене

Пангасиус с червени боровинки

     Необходими продукти:

1 кг замразено филе от пангасиус, 1 малка зелка, 1-2 моркова, няколко картофа, 3-4 краставички корнишони, 3 разноцветни чушки, 2 глави лук, 1 лимон, 1 домат, 1 глава чесън, 1 шепа червени боровинки, олио, типово брашно, царевично и соево брашно за овалване, 1 стрък чубрица, 1 стрък босилек, черен пипер и сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Размразяваме рибните филета. Намазваме тава за печене с олио и я застиламе със зелеви листа.

Нарязваме на колелца почистените картофи, моркови, чушки и краставици, посоляваме ги и ги нареждаме по краищата на тавата върху зелевите листа. Натриваме със сол и прясно смлян черен пипер размразените рибни филета. После ги овалваме в смес от равни части типово и царевично брашно и малко соево брашно и ги слагаме в средата на зелевите листа.

Нареждаме отгоре нарязаните на филийки и разделени на шайби глави лук, резени лимон и домат, както и ситно нарязаните скилидки чесън. Поръсваме с прясно стрита чубрица и ситно нарязан босилек.

Поливаме всичко с олио, покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса. Към края на печенето фолиото се отстранява. Подреждаме изпечените филета и зеленчуци в чинии и ги посипваме с червени боровинки. 

 
 

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Днешната диетична рецепта изпраща Наталия Панчева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X