Напишете дума/думи за търсене

Домашна кървавица

Необходими продукти:

свинско месо - 1 кг

свински далак - 200 г

свински дроб - черен - 400 г

свински дроб - бял - 400 г

свински бъбреци - 200 г

свинско сърце - 200 г

хляб

черен пипер

сол

джинджифил

кимион

чесън

Начин на приготвяне:

Нарязаното на дребно месо, накиснатият хляб, белият дроб, далакът, черният дроб, бъбрекът, сърцето и подправките се поставят в съд и хубаво се разбъркват.
Измитото с вода и сол дебело черво се пълни с готовата смес и се завързва здраво от двете страни.


В тенджера се налива вода, на дъното се поставя чиния и върху нея се слага напълненото черво. Отгоре се захлупва с още една чиния и се оставя да ври на слаб огън около 2 - 3 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X