Напишете дума/думи за търсене

70 хил. корейци на кастинг за тв шоу с българин

Михал с баща си Спас Ашминов пред входа на ресторант „Зелен” СНИМКА: МАРИНА НИКОЛОВА

Михал Ашминов има ресторант в Сеул и участва в кулинарни шоута

70 хиляди корейци се явяват на кастинг, за да участват в риалити формата “Пътувай с Мишо Ашминов в България”, който ще се излъчва по местната телевизия JTBC. Шоуто ще бъде нещо като гурме турне у нас за 40-те избрани след селекцията. Те ще бъдат водени от Михал Ашминов, който е истинска звезда в Южна Корея. Заедно ще обиколят България и и ще се насладят на автентичната ни кухня. Приключението предстои да бъде заснето в края на октомври от екип на телевизията.

Преди осем години Михал Ашминов отваря български ресторант “Зелен” в Сеул, след като известно време работи като готвач в различни тамошни заведения. Междувременно започва да участва в различни тв предавания, които го превръщат в знаменитост.

В момента участва в “Погрижи се за хладилника ми”, което също се излъчва по JTBC. Във всеки епизод популярен човек се съгласява екип на шоуто да вземе хладилника му в студиото. Някои от най-известните готвачи в Корея, сред които е и Михал, трябва да измайсторят някакво ястие с продуктите, които са в хладилника. Шоуто се излъчва в понеделник вечер и е едно от най-гледаните в страната.

В собствения си ресторант българинът предлага кисело мляко, което сами подквасват с българска бактерия и корейско прясно мляко. Предлага и наше вино.

Михал е отворил и малък бар недалеч от ресторанта си, който е кръстил “София”. Там често се събира със сънародници. А по време на неделните служби в православния храм в Сеул с екипа си осигурява обяд за църковната общност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X