Напишете дума/думи за търсене

Мариян Кюрпанов: Не бих простил изневяра

Марияне, доволен ли си от изминалата година?
- Всяка изминала година ми е интересна, различна. Преди малко повече от година смених континента и се преместих в Америка. На всеки 10 години правя нещо голямо. Живял съм във Франция и Германия, но Италия бе моята държава. Там натрупах опит и известност като модел и реших, че е време да опитам сили в реклами на американския пазар.

Какво искаш да ти се падне от баницата с късмети на Нова година?
- Винаги си пожелавам едно единствено нещо – здраве. Доста години ми се случва да си добавям по някоя контузийка, но това е от начина ми на живот. Обожавам екстремния спорт. Знам че много рискувам с него, но това съм аз и не мога да се спра. Пристрастен съм към адреналина.

Тогава защо започна да практикуваш бавната йога?
- Започнах с виняса йога миналата година в Америка. Тя е тежка и трудоемка, но ми доставя удоволствие и ми оправя болките в гърба. Освен това ме уравновесява в спорта. Практикувам само екстремни неща - кайтсърф през лятото, а сноуборд през зимата. Спускам се по места с девствен сняг, където ако не си с разума си, има опасност за живота. Най-обичам да ме пуснат някъде из Алпите с хеликоптер и да тръгна надолу.

Моторът е другата ми страст. Обичам скоростта, но най-вече умението за пълен контрол, земното притегляне, завоите. Харесва ми усещането, когато лягам при завой и лакътят ми почти допира асфалта. От брат ми имам тази любов към моторите и най-вече към карането в планинските райони. Там нямаш право на грешка.

А наистина ли искаш да пробваш спорта бейс джъмпинг?
- Ръцете ми се изпотяват само като си помисля за него. Полудявам! Това е есенцията на екстремните спортове. Човек лети без двигатели с вътрешно горене, а с костюм, който наподобява летяща катерица. Скачал съм от самолет, но когато си на планина, скочиш от някой връх и започнеш да летиш по самия склон с 200 км в час е друго. Концентрацията е уникална.

Имал ли си трудни моменти, заради работата?
- Когато бях в Индия през 2001 г. за конкурс, на който се явявах, мислех, че няма да се прибера жив. Една вечер бях на гости в приятелско семейство в Делхи и изпих с приятели 1-2 чаши уиски с лед, но не съобразих, че ледът е от питейна вода. Усетих, че ми изтръпват целите ръце, започнаха припадъци, изкуствено дишане, вдигнах 42 градуса температура. Бързо ме закараха в хотела и лекарите ме поеха. Стомахът ми бе унищожен. От тогава имам колит и гастрит. И не успях да участвам в конкурса.

Лишавал ли си се от нещо, заради работата си?

- Миналата година работех за известна модна марка и трябваше да сваля толкова, че да облека дрехи с 2 размера по-малки от моя. Но тъй като говорим за сваляне на чиста мускулна маса, за 1 седмица в храната ми нямаше никаква сол, ядях само варено пиле с броколи и пиех билкови диуретични неща. Беше ад. Бях жаден непрекъснато. Кожата ми стана прозрачна. Успях да сваля един размер.

Какви други предизвикателства си преодолявал, заради работата?
- Случвало се е да имам 3 различни ангажимента за снимки в един ден. Даже букерите са се чудели кога спя, как успявам. В рамките на 4 дни съм сменял мотор, кола, влак, самолет и круизен кораб, заради ангажименти. Тогава правихме рекламни снимки за кораба, който тъкмо бе пуснат във водата.

Ти мина и курсове за актьор. Как се развиваш?
- Проблемът е, че когато ме викат за кастинги, ми казват, че с моята визия и излъчване мога да играя само главна роля или да съм антигероят, защото ще засенча главния. Това е огромен проблем за мен.

Ти си емоционална натура. Какво правиш като се ядосаш?
- Научих се да се овладявам. Няма смисъл от спорове и даване на съвети. Преди бях по-сприхав и избухлив, но се научих, че в това няма смисъл. Мога да надвикам всички, но така нищо не постигаш, само се нервираш и нараняваш останалите. Но мога да избухна, заради потъпкване на моралните ми ценности.

Постигнал ли си мечтите си?

- Моите мечти са прости. Постигнал съм много от тях. Не искам да имам самолет. Като бях на 20 години постигнах мечтата си да отида на екзотичен остров. Израснах в комунизъм, изолиран от света, и когато френска туристическа агенция ме изпрати в Домениканската република да снимам луксозните хотели там, пристигнах със закъснение през нощта, спах само час и половина, но отидох на плажа и не можех да осъзная къде се намирам от неземната красота. Бил съм за снимки в уникални резервати, където човешки крак не стъпва. Жалко само, че тези места не можеш да споделиш с любимия човек. А ако говорим за цел в живота, моята е да постигна вътрешен баланс. Това е най-трудното нещо в живота. Искам да кажа: „Това ми стига. Постигнах, каквото искам”. Не желая да претендирам повече от себе си. Искам да стигна до определено ниво в работата си, да имам семейство и достатъчно.

Имаш ли някаква мания?
- Имам мания да усъвършенствам това, което правя и давам от себе си. Затова човешките същества вървим напред към нещо по-добро и прескачаме своя лимит. Аз съм амбициозен. Не е лошо да се опитваме да направим нещо добро за нас, за околните и за тази земя. Не е важен финалът, а начинът по който стигаш до там.

Трудно ли е да се намери подходящ партньор сред моделите?

- Въпросът е да намериш човек, с когото да се разбираш и да си вярвате. Любовта е свързана с доверието на 100% за мен. Но да, обичам красивите неща и хора. Естет съм. Очите са тези, които първи виждат и правят първия контакт, но и характерът на жената е от огромно значение. Да, има много красиви жени световно приети за такива, но те са малко странни като характер. И не са моите. Аз харесвам жените със силен характер и чувство за хумор. Опознавам човек чрез неговия хумор, въображение, креативност. Бих искал тя да уважава себе си и другите, да отстоява вижданията си и да е всеотдайна като мен. Не обичам сприхавите хора.

Би ли простил изневяра?
- Не бих простил. Ако го направиш значи нямаш чувства, уважение към другия. Аз не изневерявам. Другото важно в една връзка е да се говори за всичко. Предпочитам истината пред завъртулките. Любовта не е игра, заради която да задържиш другия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X