Напишете дума/думи за търсене

Младоженци от Казанлък избраха чинията на Бузлуджа за сватбената си фотосесия

Снимки: Макс Буковски

Младото семейство от Казанлък Пламена и Иван Дервишеви избра изоставения Дом-паметник на БКП на връх Бузлуджа, известен повече като Чинията, за място на своята сватбена фотосесия, дело на казанлъшкия фотограф Макс Буковски. За това съобщава сайтатът "Казанлък.ком", който публикува и уникалните снимки на Буковски.

Пред сайта фотографът разказва, че досега бил снимал подобни сесии на различни места, но да го направи в Чинията било едно от последните му хрумвания. Две двойки преди това му отказали, но Пламена и Иван, на които споделил идеята си 2 дни преди сватбата, се навили. Те живеят в чужбина и си дошли в Казанлък за тържестното си.

Снимките направили ден след сватбата, като булката облякла роклята си вътре в Чинията, разкрива фотографът. С нея било невъзможно за се провре през тесния процеп, който търсачите на силни усещания ползват за вход към съоръжението, до което официално достъпът е забранен поради съображения за сигурност.

В разказа си Макс Буковски припомня, че Чинията на Бузлуджа е в световната класация Топ 15 на изоставени постройки, които привличат фотографи от цял свят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X