Напишете дума/думи за търсене

Рисковете на подранилата пролет

Въпреки тъгата в очите на скиорите и разочарованието на всички фенове на снежните човеци, навън осезаемо се запролети. Вече бързате да се сбогувате със зимата? Вижте следващите редове и може да преразгледате намерението си.

Вирусни приключения
Пролетта в края на февруари и в началото на март може за някои да е шестица от тотото. Но не се изненадвайте, ако тези някои използват тялото ви, за да се размножават и да ви разболяват. Все още неотшумялата грипна вълна получи нов шанс от високите температури. Така възможността вирусите да оцелеят по-дълго, особено в помещения с много хора се увеличава. Ако дълго време сте в затворена стая и не проветрявате, улеснявате злосторниците до голяма степен. Но дори и това не е гаранция, особено ако в стаята ви има кихащ или кашлящ колега.

Много хора правят грешката да мислят за имунната си система само като застудее. Но рязкото затопляне също е шок за тялото. Какво може да направите? Механичното отстраняване на болестотворните причинители е важен момент. Разбира се, знаете за тези, които може да са по ръцете ви и ги миете често. А онези, които сте вдишали… Носът е входна врата за много от тях. Затова е добре да го промивате или със спрей с морска вода, или да си купите чайниче за Джала Нети.

Това е очистваща йога практика, при която разтвор от морска сол във вода се излива в едната ноздра. При навеждане на главата течността изтича от другата. Добре е това да се прави два пъти дневно. Можете заедно с тези мерки да се погрижите за устойчивостта на всяка клетка, като не прекъсвате за 2 месеца приема на Шуслерови соли №3 железен фосфат, №6 калиев сулфат, №7 магнезиев фосфат. Тези соли не позволяват в тялото да се създаде благоприятна среда за вирусите, защото подпомагат проникването на повече кислород в тъканите, улесняват изхвърлянето на токсините от черния дроб и дават тонус на мускулите. Необходими са по 3 таблетки от всяка сол на ден.

По-ранна среща с пролетната умора
Тези ненормални температурни рекорди наистина не дават никакво време на организма да се пренастрои. Трябва да сте внимателни, особено ако наскоро сте прекарали грип, защото имунната ви система е много изтощена. И докато тялото ви вече се пренася в май, напомняме му, че е още февруари. Тоест възможни са нови температурни амплитуди и нови изпитания за организма. Обикновено пролетната умора се свързва със симптоми като безсъние, липса на сили, загуба на апетит и те често са резултат именно от проблеми с адаптацията. Неразположенията могат да се задълбочат, ако организмът ви системно е лишаван от витамини и минерали. И това не е само свързано с храненето през зимата.

По принцип храната на съвременния човек е родена от бедни почви, преработена неколкократно, третирана с различни химикали заради срока й на годност и примамливия й вид. Няма как да не сте изтощени, ако в менюто ви липсва основното гориво за клетките каквито са минералите. В преходния период е добре да пиете много вода и да използвате естествена каменна или морска нейодирана сол.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X