Напишете дума/думи за търсене

Билки, усилващи имунитета - първа част

Билките наистина са дар от природата. Те могат да сътворят чудеса за облекчаването и превенцията на доста заболявания. Освен това не са скъпи, достъпни са и са достатъчно удобен начин да поддържаме здравето си.
Билките могат да помогнат при доста състояния, в това число недостиг на витамини и минерали, при хроничен стрес, при някои настинки и инфекции, при понижена имунна система.

Имайте предвид обаче, че някои от тях могат да взаимодействат неправилно със синтетичните лекарства. Затова, ако приемате такива, преди да прибегнете към различните билкови отвари, консултирайте се с лекуващия си лекар.

Орловите нокти виждат сметката на грипа

Китайската медицина разполага с много билкови скъпоценни камъни. Един от тях е астрагалусът, известен още с името орлови нокти. Китайците използват тази билка от векове. Листата й могат да се правят на отвара и дори да се прибавят вместо друга мерудия в супите. Орловите нокти засилват имунната система, виждат сметката на грипа и спират настинките в зародиш.

Котешкият нокът помага при артрит

Тази билка помага за понижаването на кръвното налягане и действа като диуретик, помагайки на тялото да се раздели с прекомерното количество вода. Някои изследвания твърдят, че котешкият нокът може да влияе пагубно върху туморните клетки.

Ползва се против акне и болки при артрит. Неговите антивъзпалителни свойства облекчават доста симптомите при ревматоиден артрит и остеопороза.

Ехинацея при хрема и болно гърло

Доста домакинства използват ехинацеята още при първия сигнал за хрема и настинка. Гаргарата с отвара от тази билка помага при болно гърло. Тя се препоръчва като превенция и за лечение на горните дихателни пътища.
Някои хора я използват за третиране на изгаряния, рани на кожата, екземи, псориазис, UV радиация, херпес симплекс, ужилване от пчела и абсцеси.

Бъзът не долюбва настинките

Бъзът в комбинация с цинк е като мечтаното оръжие срещу настинката и грипа.
Тази билка укрепва имунната система и намалява възпалението, треската и облекчава респираторния тракт. Бъзът възпрепятства грипния вирус да се закачи за клетката и по този начин намалява продължителността и действието на грипа. Да не говорим пък и колко ароматен и вкусен е бъзът.

към втора част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X