Напишете дума/думи за търсене

7 начина да овладеем нервите с народна медицина

1. 100 г плодове от глог се заливат с чаена чаша гореща вода и се варят на слаб огън около 10 минути. Покрийте с капак и оставете за 2 часа. Пийте по 100 мл три пъти на ден.

2. Смесете по 10 г плодове от калина, листа мента и градински чай, добавете по 5 г жълт кантарион и маточина. Сместа се залива с чаена чаша вряла вода и се оставя за 1 час в термос. Приема се по 100 мл два пъти на ден.

3. Вземете по 2 суп. лъж. валериан, дяволска уста и бял равнец и ги залейте с литър гореща вода. Варете 10-ина минути на слаб огън, след което отстранете от печката и покрийте. След 1 час излейте отварата през цедка във вана с топла вода. Легнете във ваната и се отпуснете за 30-40 минути.

4. 1 ч.л. цвят от лайка се залива с 1 ч.ч. гореща вода. Изчакайте малко, прецедете и изпийте на малки глътки преди лягане.

5. Доказано е, че благотворно въздействие на нервите оказва пчелният мед: хапвайте по 3-5 пъти на ден по 1 ч.л. мед заедно с чаша топла вода.

6. Добро въздействие върху нервната система имат продуктите, богати на витамин В, лецитин, полиненаситени мастни киселини. Такива са рибата, медът, яйца, черен дроб, бобови, соя, гъби, млечни продукти. Редовната им консумация само за седмица ще намали вашата раздразнителност.

7. 500 г борови шишарки и иглички залейте с 4 литра студена вода. Варете на слаб огън около 2 часа и оставете да престои още 12 часа. Когато настойката е готова, я излейте във вана с топла вода. Хвойновата вана е добре да се прави 3-5 пъти седмично преди сън.

Д-р Иван Витков

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X