Напишете дума/думи за търсене

Модата е плетена прегръдка

В прегръдката на плетивата зимата е значително по-уютна, по-стилна и, разбира се, доста по-топла. Какви са основните тенденции при плетивата за зимата, за какво да се оглеждате по магазините и как да носите любимия си плетен пуловер?

За да сте максимално в крак с модните тенденции, трябва не само да обзаведете гардероба си с топли плетива, но и да знаете с какво да ги комбинирате, така че да привлечете погледите към себе си.


Плетивата са задължителни за зимния гардероб и още през есента се очертаха като една от водещите тенденции. Разнообразието от кройки е голямо. Особено актуални са широките пуловер - jumper, които се отличават с едра, дебела плетка и обемиста основна част.


Не по-малко популярни са и моделите в другата крайност, а именно прилепнали по тялото, с плътен ръкав, ситна плетка и яка, тип поло, наричани още turtleneck.


Задължителна за зимния гардероб е и жилетката, която днес вече не се свързва само с небрежния стил, а смело навлиза като елемент от по-елегантната визия. Модерни са жилетките дълги до коляното или до средата на бедрото. Без копчета, с красива яка вместо сако или блейзър с дебела плетка, пух и копчета вместо палто - въпрос на вкус.


Плетените шапки и обемисти шалове, оформящи топла прегръдка около шията, допълват списъка с модерни плетива за зимата.


Водеща тенденция при плетивата за тази зима е едрата плетка с дебела прежда. Срещат се обаче и варианти с по-ситни плетеници. Мохерът, вълната и кашмирът са предпочитаните материи от дизайнерите. За разнообразие и разчупване на традиционния вид на пуловерите, дизайнерите добавят кожа, дантела или блестящи нишки.


Актуалните цветове при плетивата за зимата са пъстри, ярки и забележими в контраст с тези на мрачните зимни дни. От пастелни нюанси до драматични тонове на червеното, лилавото и зеленото, плетеният гардероб зарежда с цвят и настроение. Актуални са и принтовете - с привилегии се ползват геометричните форми и карирани модели в чест на тартана.


За делово излъчване, може да съчетаете обемен пуловер с елегантен панталон или пола. През почивните дни пък комбинирайте същия пуловер с дънки - по този начин създавате контраст между двете дрехи, така че фигурата ви да не се губи сред плътната прежда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X