Напишете дума/думи за търсене

Спанак на фурна с бекон

Необходими продукти:
300 г спанак
150 г ориз
150 г гъби
150 г кашкавал
100 г бекон
1 к.ч. течна сметана
1 връзка пресен лук
1-2 стръка пресен чесън
2 яйца
50 г масло
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вряща вода. Бланширайте спанака за няколко минути и изцедете. Нарежете лука, чесъна, гъбите и запържете, докато гъбите станат златисти. Добавете бекона и запържете. Нарязания спанак разбъркайте с останалите продукти на огъня и гответе до пълно омекване. Снемете от огъня и в купа смесете всички продукти - ориза, сметаната, кашкавала, нарязан на кубчета, подправките и яйцата. Разбъркайте всичко. Изсипете сместа в огнеупорен съд, застлан предварително с хартия за печене. По желание добавете на повърхността кръгчета домат. Изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна около 40 минути до порозовяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X