Напишете дума/думи за търсене

Как да бъдем по-хубави в студа

Кислородът и слънцето са дефицитна стока през зимата. Затова се чувстваме слаби, уморени и настроението е под нулата. Да не говорим, че кожата избледнява, отпуска се, лющи се. И са нужни специални сезонни грижи, за да сме хубави и през студените зимни дни.

Зареждайте с въздух и светлина
Разходки, ски, кънки на лед – през зимата използвайте всяка възможност да сте навън и да се движите. Добре е не само за здравето ви, но и за свежия външен вид. Дори при облачно време естествената светлина е достатъчна да активира вегетативната нервна система.

Щит за кожата
Обикновеният овлажняващ крем може при минусови температури да замръзне на лицето ви. Още на температура от 8 градуса се възпрепятства производството на себум (секретът от мастните жлези), собственият защитен филм на кожата се напуква, влагата се изпарява. Така че е време за по-мазен и богат дневен крем. Повечето такива съдържат серамиди, които са естествени овлажнители и усилват функцията на епидермиса като защитна бариера.
Добър вариант е и да ползвате нощния си крем като дневен. Защото колкото по-мазен е кремът, толкова по-далеч държи студа от лицето ви. Разбира се, мазната кожа може да пострада от поява на пъпчици, затова използвайте най-добре продукти за смесена кожа.

Важно!
Не забравяйте крема с UV фактор през зимата. Опасните UV-лъчи могат да бъдат по-интензивни дори от тези през лятото, защото снегът и ледът ги отразяват.

Устните – напълно беззащитни
Те са 20 пъти по фини от кожата на лицето, не произвеждат никакъв себум, съответно нямат собствена защита от студа. Грижете се за тях – пазарът предлага всевъзможни продукти. Можете да разчитате, че съдържащите мед, зехтин или жожоба ще правят устните ви нежни и винаги готови за целувка. Ако през деня носите червило, слагайте балсама вечер.
И никога не дърпайте кожички от устните и избягвайте да ги облизвате – от това положението се влошава.

Ръцете са лесни
Най-доброто, което можете да направите за тях през зимата, е да ги мажете с обогатен крем, да ги пъхате в меки ръкавици и така да излизате всеки ден.

За тялото дрехите са малко
Пуловерите и якетата държат топло, но не правят нищо хубаво за кожата, защото не допускат въздухът да преминава към тялото. Затова бъдете грижовни към кожата си – използвайте олио за тяло или интензивни кремове. Важно е също да знаете, че взимането на душ или вана не трябва никога да е с вода по-топла от 37 градуса и не бива да се задържате дълго в банята. Къпете се с богати на мазнини душгелове.

Трикове за коса
Още не сте свалили шапката или пуловера, и косата ви се наелектризира. Причината: синтетичните тъкани и сухият въздух. Ако видите, че косата ви започва да става „хвърчаща” – набавете си олио или кристали за коса и нежно разнасяйте по дължината на целия косъм. Можете също да напръскате четката си за коса (по възможност с естествен косъм) с лак и да се решите внимателно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X