Напишете дума/думи за търсене

Палачинкова торта с шоколад и лешници

Необходими продукти:

3 яйца

2 ч.ч. мляко

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

2 с.л. захар

щипка сол

масло за намазване

400 г течен шоколад

100 г лешници

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купа, добавете половината от млякото. Сложете брашното, захарта, солта и содата и разбийте добре. Долейте останалото мляко.

2. Загрейте голям тиган на котлона и го намажете с масло. Излейте малко от тестото в него и го разнесете, така че да се оформи тънка широка палачинка. Обърнете я при готовност. Продължете с останалото тесто, като намазвате тигана с масло между отделните палачинки.

3. Затоплете леко течния шоколад, колкото да може да се маже лесно, начупете лешниците. Намажете всяка от палачинките с малко шоколад и ги подредете една върху друга. С останалия шоколад залейте тортата отгоре, размажете го добре навсякъде и поръсете с ядките. Сложете тортата да се стегне в хладилника.

Между палачинките може да намажете и с друг крем по желание. В този случай намалете количеството шоколад в рецептата.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X