Напишете дума/думи за търсене

Яйца по флорентински

Необходими продукти:
100 г масло
6 яйца
1 ч.л. студена вода
1 ч.л. лимонов сок
сол и прясно смлян бял пипер
2 бели хлебчета
2 големи купчинки пресен спанак

Начин на приготвяне:
Предварително се загрява фурната на средна степен. За соса холандез се поставя 75 г от маслото в малък тиган и се разтапя. Когато се разтопи, се сваля от котлона и се оставя настрани. Слагат се жълтъците на двете яйца в купа и се поставя в съд с вряща вода, разбиват се. Добавят се водата, лимоновият сок, сол и бял пипер и се разбиват още 30 секунди. Добавят се половината от маслото в яйчната смес и се разбърква. Сваля се от огъня и се добавя другото масло. Поставят се хлебчетата в чиния за сервиране. Сипва се по малко от задушения спанак върху хлебчетата. Върху тях се поставя по едно от яйцата на очи и се залива със соса холандез.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X