Напишете дума/думи за търсене

Шарън Тейт – изгубената двойна любов на Роман Полански

Шарън Тейт не е някаква необикновена холивудска звезда, останала в аналите на киното с безкрайно много роли. Не защото не е имала талант и задължителния красив външен вид за онези кинаджийски ширини, а защото без време напуска планетянските двори. Кариерата й стартира по-сериозно през 1965 година с първата й главна роля в „Окото на дявола”, където си партнира с Дебора Кер. Снимките на лентата са в Лондон, където тя среща режисьора Роман Полански, с когото стават любовници. След завършването на култовия му филм „Бебето на Розмари” през 1968-а, Шарън и Роман официално стават съпрузи. Малко след това наемат къща на „Сиело Драйв” в Бевърли Хилс, където прелестната актриса и любима на легендарния Полански едва 26-годишна става жертва на един от най-злокобните серийни убийци на Америка – Чарли Менсън.

Ш като шепот от отвъдното

Малко след сватбата им Шарън забременява и успява да сбъдне мечтата си да се снима с Орсън Уелс в „13-те стола”. След края на снимачния процес Тейт посещава Полански в Лондон, където той работи върху „Денят на делфина”. Шарън позира грееща от щастие пред обектива на Тери О'Нийл, докато отваря бебешки подаръци за интервю пред британското списание Queen. В него госпожа Полански споделя, че вярва в съдбата. „Целият ми живот е предрешен от съдбата. Вярвам, че нещо много по-мощно от хората решава вместо нас нашия път. Знам едно нещо – никога не съм планирала нищо от това, което ми се е случвало.”

Две седмици след това тези нейни думи ще се потвърдят по особено злокобен начин. На 8 август 1969 – близо 14 дни преди да роди детето си, Шарън обядва с приятелки, пред които недоволства от факта, че Роман още не се е върнал от Лондон. Сестра й Дебра й телефонира с идеята да прекара вечерта с нея, но тя отказва. Вечеря в любимия си ресторант „Ел Койоте” заедно с няколко приятели, които след това кани в „любовната й къща”.

Т като текст на „Бийтълс”

Малко по-късно през нощта те са убити от „Семейството” на Чарли Менсън, а телата им са намерени на следващата сутрин от икономката на Тейт. Труповете им се търкаляли в паркирана кола в двора, по моравата пред къщата, във всекидневната. Шарън е прободена с нож, подобен на щик, 16 пъти. Единият от тях е проникнал дълбоко в утробата й. Въпреки че Чарли Менсън е злокобният мозък, измислил убийствата и дал инструкциите за тях, той самият не убива нито една от жертвите в дома на Полански. 21-годишната Сюзан Аткинс е фактическата убийца на бременната в осмия месец Шарън и на нероденото й дете.

С кръвта на разпорената Шарън са изписани цитати от песни на "Бийтълс" върху телата на жертвите.

Списание Life посвещава обширен материал на убийствата, в който са включени снимки от местопрестъплението. В статията има кадър и на Роман Полански, сниман до входната врата, върху която все още стои думата „Прасе”, изографисана с кръвта на покойната му съпруга. Критикуван заради това, че се е съгласил да бъдат публикувани ужасяващите снимки на убитата му бременна любима, Полански споделя, че искал да прикани хората да дадат информация, която може да доведе до убийците й.

На 13 август погребват Шарън, прегърнала сина си Пол Ричард Полански, кръстен посмъртно на двамата си дядовци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X