Напишете дума/думи за търсене

Неизвестни факти за Брад Пит

Трудно е да се повярва, но един от най-сексапилните мъже в Холивуд вече е на 55 години. От първата си поява на големия екран той се превърна в истински идол за милиони хора, в страхотен актьор и продуцент. И скоро ще имаме възможност да гледаме Тарантино „Имало едно време в Холивуд“ с Брад Пит и Леонардо Ди Каприо в главните роли.

Екипът на „МИЛА“ няма търпение да гледа този филм в киносалона и ви приканва да си спомните най-ярките факти от живота на Брад.

Началото на кариерата му

Уилям Брадли Пит е роден в малкия град Шауни, Оклахома през 1963 г. в религиозно баптистко семейство.

След училище Уилям учи журналистика и реклама в колежа, но никога не е работил в тази сфера. Отива в Холивуд с 325 долара в джоба си. По това време спира да използва пълното си име и се превръща в Брад Пит.

Преди да стане звезда, младият Брад работи като товарач, шофьор и дори талисман на веригата за бързо хранене El Pollo Loco. Имал нужда от пари за плащане на курсове по актьорско майсторство и за да си плаща наема. Скоро той е забелязан и участва в роли в различни филми и телевизионни сериали.

„Трябваше да танцувам в пилешки костюм пред ресторант за бързо хранене, за да привличам хора. Ето как разбрах начина, по който рекламите работят след 4 години в колежа", споделя шеговито бившият съпруг на Анджелина Джоли.

Първият игрален филм с Брад Пит „Тъмната страна на слънцето“ излиза 10 години след заснемането, защото част от филма изчезват по време на снимките.

В началото на кариерата си Брад участва в доста необичаен проект, наречен Cool World, където актьорите и анимационните герои са смесени. За съжаление филмът е тотален провал.

Признание и слава

„От тибетските монаси научих 3-те най-лоши неща, които може да се случат на човек. Това са красотата, славата и богатството".

Актьорът се събужда популярен след ролята си в емблематичния „Интервю с вампир“, където той играе заедно с Антонио Бандерас и Том Круз.

След това той играе в няколко легендарни филма като „Легенди за смъртта“, „Седем“ и „Да срещнеш Джо Блек“. След като участва в „Седем години в Тибет“, на актьора му е забранено да стъпва доживот в Китай по политически причини.

Между другото, Брад Пит знае добре японски език.

За участието си в „Боен клуб“ Брад кара зъболекаря си да отчупи парче от предния му зъб, за да влезе по-убедително в образа на героя си Тайлър Дърдън.

За да играе на Ахил в „Троя“, той качва 11 кг мускулна маса и без да иска поврежда Ахилесовото си сухожилие, досущ като едноименния си герой.

Изненадващо, Брад досега не е спечелил нито един Оскар за актьорското си майсторство, въпреки че е номиниран 3 пъти. Първият е през 1996 г. за второстепенната си роля в „Дванадесет маймуни“. Вторият път той е номиниран през 2009 г. за главната си роля в „Странният случай на Бенджамин Бътън“.

3 години по-късно актьорът е номиниран за Оскар два пъти: като продуцент на кандидата за най-добър филм Moneyball и като актьор в него. Той успя все пак да прибере наградата на Американската филмова академия през 2014 г., когато най-накрая получи наградата за продуцент за лентата „12 години робство“.

В Холивуд има теория, наречена The Pitt-Hanks Continuum, която обяснява защо Брад никога не е печелил Оскар. Според тази теория има 2 вида актьори: първият прилича на Брад Пит, другият прилича на Том Ханкс. Така актьорите от типа на Брад Пит може да показват своите блестящи актьорски умения с години и въпреки това никога да не получат наградата. А актьорите от типа Том Хенкс ще спечелят Оскар за първата си добра работа.

Наскоро потребител на Reddit проведе интересно проучване: той изчисли колко храна са изяли героите, изиграни от Пит. Оказва се, че филмите, в които актьорът яде много, са по-успешни в боксофиса и хората ги харесват повече.

Личен живот

В младостта си Пит е бил сърцеразбивач. През 80-те той се среща с бъдещата съпруга на Майк Тайсън - известния модел Робин Гивънс.

По-късно той има кратка връзка с актрисата Кристина Апългейт. Тяхната любовна история приключва, когато тя се разделя с него по време на церемония по награждаването на MTV.

По време на съвместната си работа над „Седем“ Брад започва да се среща с Гуинет Полтроу. За кратко дори са сгодени.

Тогава популярният актьор се запознава с Дженифър Анистън на сляпа среща, организирана от агентите им. През 2000 г. двойката се жени, но след 5 години се разделя.

През 2001 г. Пит и Анистън стартират успешна продуцентска компания, наречена Plan B. Благодарение на тази компания бяха произведени известни филми като „Троя“, „От другата страна“, „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Лунна светлина“, „Световна война Z“ и други.

Брад Пит се среща с Анджелина Джоли на снимачната площадка на „Госпожа и господин Смит“, а година по-късно Джоли ражда първото им дете в Намибия. Няколко години след това актьорът стана баща на близнаци и осинови небиологичните деца на Анджелина. Двамата общо имат 6 деца: 3 момичета и 3 момчета. И всички те носят фамилното име Джоли-Пит.

„Бащинството е най-доброто нещо, в което някога съм участвал. Това променя гледната ни точка. Може да напишете книга, да направите филм или да нарисувате картина, но да имам деца е най-необичайното нещо, което съм правил."

Двойката официално регистрира брака си след 10-годишна връзка. Годежният пръстен е направен по скици на Брад и на бижутерите му им е необходима една година, за да го създадат.

Брачният им договор се състои от 101 страници.

Преди развода си двойката участва във филм, наречен „Край морето“, режисиран от Анджелина. Филмът разказва историята на съпруг и съпругата му, които се опитват да спасят брака си. За съжаление, тази терапия не даде резултат: филмът получи ниски оценки и Джоли и Пит се разведоха.

Хобита

Брад Пит обожава мотоциклети. Той има собствена колекция.

Притежава винарна в Прованс и произвежда розето Miraval.

Актьорът обича архитектурата. Той взима уроци по компютърен дизайн при Франк Гери и става съавтор на монография, посветена на къщата на Робърт Ро Блекър.

През 2006 г. Пит създава фонд, който се занимава с финансиране на жилища на достъпни цени в Ню Орлиънс за жертвите на урагана Катрина.

„Има едно нещо, което разбираш след 40: е добре да използваш света за постигане на собствените си цели и основната цел е да бъдеш полезен на този свят.“

През 2018 г. актьорът се опита да купи „среща” с актрисата Емилия Кларк за 120 000 долара на благотворителен търг за Фонда за помощ в Хаити. Пит обаче загуби от неназован съперник, който приключи търга с оферта от 160 000 долара.

По-късно Кларк призна, че съжалява, че Брад Пит не е спечелил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X