Напишете дума/думи за търсене

Брад Пит: Най-важното е да си честен със себе си

Казват, че по дрехите посрещат, по акъла изпращат. Е, това няма как да звучи с по-голяма сила, стане ли дума за Брад Пит. Не че момчето не хваща окото, но красивият му ум е това, което задържа сърцето. Днес той става на 57.

Какви са неговите размисли и страсти, които го прекарват през живота?

1. Вярвам в това, че ти сам решаваш какви да са дните ти. Сам решаваш какъв да е животът ти. И всичко зависи от твоите възприятия.

2. Имах приятел, който работеше в хоспис. Той ми разказваше, че в последните си мигове хората не говорят за своя успех, за наградите си, за книгите, които са написали, или за това какво са постигнали. Говорят само за любовта си и за съжаленията, които носят в душите си. Мисля, че това казва всичко.

3. Успехът е звяр. И често насочва вниманието ти към грешните неща. Кара те да гледаш навън, а не навътре.

4. Трябва да изгубиш всичко, за да спечелиш всичко.

5. Когато срещнеш един човек, концентрираш ли се върху външния му вид? Само при първото впечатление. И тогава се появява някой, който не е привлякъл погледа ти веднага, но започваш да говориш с него и изведнъж той се превръща в най-хубавото нещо на света за теб.

6. Не си задавам въпроси за морала. Просто усещам какво е правилно. И още нещо: знам, че най-важното е да си честен със себе си.

7. Докато гледате телевизия тази вечер, 30 000 души в Африка ще умрат заради ужасната бедност и мизерия. Утре вечер – още 30 000. В това просто няма смисъл.

8. Колкото повече остарявам, толкова по-ясно виждам какво е наистина важно. За мен това е времето ти и хората, с които го прекарваш.

9. В Мисури, откъдето съм аз, не говорим за това, което правим. Просто го правим. Другото е самохвалство.

10. Винаги съм във война със себе си – понякога правилна, друг път – не.

11. Действията казват повече от думите. Това не важи никъде с такава сила, както в общуването с децата.

12. Семейството е рисковано начинание, защото колкото по-голяма е любовта, от толкова повече неща се отказваш. Такава е цената. Но аз я приемам.

13. Изненадан съм колко автоматично и интуитивно е превръщането ти в родител. Днес наистина вярвам в своите инстинкти. Един звук през нощта и ти си буден, защото децата ти може би имат нужда от теб. Или когато си нервен, умишлено се опитваш да се разсееш с нещо, за да не си го изкараш на децата. Всеки ден откриваш нещо ново за себе си...

14. Не трябва да говориш, преди да си наясно както точно имаш да кажеш. Ето защо се чувствам неудобно, когато давам интервюта. Репортерите ме питат какво, според мен, трябва да направи Китай спрямо Тибет. На кого му пука какво мисля аз? Аз съм просто актьор! Дават ми сценарий. Играя. Това е. Тук съм, за да забавлявам хората. В крайна сметка, ако се замислите, аз съм един възрастен мъж, който си слага грим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X