Напишете дума/думи за търсене

Крем пита

Необходими продукти:
кори за баница
4 яйца
1 литър прясно мляко
1 чаша + 8 лъжици захар
5 лъжици брашно
1 масло
1 ванилия

Начин на приготвяне:
Корите за баница се натрошават на дребно в тавичка. Маслото са нарязва на малки парченца, които се поставят върху корите. Запича се във фурната, докато корите станат светлокафяви.
Отделно се прави крем. Отделя се 1 чаша от прясното мляко, а останалото се слага на котлона да кипне. В купа се разбиват 4 жълтъка, чаша захар, 5-те лъжици брашно, чашата мляко и ванилията. Тази смес се добавя към почти кипналото мляко, като се изсипва бавно и внимателно, при непрекъснато бъркане, за да не загори. Вари се до пук.
Готовият крем се изсипва върху изпечените кори за баница и тавата се слага да се охлади.
4-те белтъка се разбиват на пяна с 6 лъжици захар, които се добавят постепенно, докато стане гъст крем. Той се нанася с лъжица (може да се заглажда, може на топки) върху корите и крема. Слага се в хладилник.
В друга тенджерка или касеролка се карамелизират 2 лъжици захар. Като изстине карамелът и стане като стъкло, се разбива в хаванче на малки парчета. Тези парченца се наръсват върху готовата крем пита. Тя е по-вкусна на втория ден, когато се смесят продуктите и ароматите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X