Напишете дума/думи за търсене

Кьопоолу по индийски

Необходими продукти:

2 големи патладжана

2 глави лук на ситно

4 домата на ситно

2 зелени люти чушки на ситно

1 с.л. смлян джинджифил

1 с.л. смлян чесън

1 с.л. семена кимион

1 ч.л. куркума

1 с.л. кориандър

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. чили на прах

1 с.л. гарам масала

3-4 с.л. олио

1/2 ч.л. сол

лимонов сок

пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. Изпечете, обелете и намачкайте патладжаните.

2. Загрейте олиото в дълбок тиган. Прибавете семената кимион. Когато започнат да цвърчат, добавете лука и зелените люти чушки. Гответе, докато лукът започне да покафенява. Сложете джинджифила и чесъна.

3. След минута прибавете доматите, разбъркайте и гответе, докато омекнат. Изсипете всички сухи подправки, осолете, разбъркайте. След минута добавете патладжаните. Разбъркайте и гответе на бавен огън 5-7 мин, като бъркате от време на време. Преди да сервирате, сложете лимонов сок на вкус, поръсете с пресен кориандър.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X