Напишете дума/думи за търсене

Най-известните животни в социалните мрежи (галерия)

Котка с повече последователи в Туитър от известен актьор, кенгуру с повече лайкове в Инстаграм от популярна певица. Представяме ви животните-звезди в социалните медии.

Един от първите любимци, станал популярен в интернет, е Бу. През 2006 г. собственичката му прави страница във фейсбук и приличащият на плюшена играчка Бу веднага привлича милиони почитатели. Сладкият померан вече „ползва“ и Туитър и Инстаграм и буди възхищението на феновете по целия свят. „Подписва се“ като Boo the dog или @iamboo_officialfanpage.

Със седемдесет хиляди последователи може да се похвали Шупет. Котката всъщност е муза не на кого да е, а на самия Карл Лагерфелд и той я превръща в звезда. Днес любимката „се подписва“ като Шупет Лагерфелд и почитателите й в Туитър са повече от на средностатистически актьор. Може да я намерите на @choupettesdiary.

А някои разчитат не толкова на дейни или известни собственици, а се отличават с нетрадиционния си външен вид. Такава е Сърдитата котка или @realgrumpycat. Писаната изглежда наистина сякаш е вечно сърдита и дори леко плашеща. Собствениците ѝ успяват да превърнат дефекта в ефект и днес профилът ѝ във фейсбук има милиони лайкове.

Най-известното кенгуру в социалните мрежи пък е Роджър. Само на девет години, той е висок над 2 метра и тежи 90 килограма. Живее в зоопарк в Австралия и ветеринарите са учудени най-вече от мускулите му – смята се, че силата на удара му е като на професионален боксьор. Любимото занимание на Роджър е да огъва метални кофи. Страницата му във фейсбук има почти 50 хиляди лайка.

Сензация в интернет е и Матилда, която мнозина наричат „котката извънземно“. Причината са странните, прекалено големи очи на животното. Те всъщност се дължат на генетично заболяване на очите, каращо ги да се уголемяват с течение на времето. Стопаните на Матилда все още не смеят да я оперират, защото според лекарите съществува риск за зрението й, но пък са успели да я превърнат в звезда

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X