Напишете дума/думи за търсене

5 съвета за есенно разкрасяване

Есента не е повод за депресия. Нито пък за занемарен външен вид. Затова запретнете ръкави и стартирайте спешна програма по есенно разкрасяване в няколко стъпки.

Не си и помисляйте за солариум
Дерматолизите са категорични, че изкуственият загар е вреден – не си струва да рискувате здравето си, заради тена. Ако не сте успели да съхраните естествения слънчев загар, пробвайте автобозанти или най-добре издебнете последните лъчи на циганското лято. Дори и да не потъмнеете видимо, ще помогнете на организма си да синтезира витамин D, който е гарант за здрави кости и оптимистично отношение към живота.

Отспете си
Пълноценният сън понижава риска от натрупване на наднормени килограми. Наскоро американски учени установиха, че недоспиването стимулира изработването на грелин – хормон, който изостря чувството на глад, и забавя производството на лептин, който пък отговаря за енергийния обмен в тялото. Важно е и да си подарявате поне веднъж (а най-добре два пъти) седмично дни на безделие, в които да се наслаждавате на любимите си дейности – четене, разходки сред природата, срещи с приятели или просто търкаляне в леглото с любимия. Поменете обаче, че гледането на телевизия и висенето пред компютъра в тези дни са строго забранени!

Билки вместо козметика за измиване
Пробвайте да замените измиващите средства за лице с натурални отвари – те съдържат витамини без консерванти и отлично ще подготвят лицето ви за зимата. 100 г от съответната билка се варят в един литър вода, течността се прецежда се и за използва за измиване на лицето сутрин и вечер. Отварата от бреза например идеално тонизира, премахва умората, изглажда и хидратира. Цветовете от липа съдържат ароматни масла и минерални вещества, действат като аромотерапия срещу безсъние, овлажняват и отпускат целия организъм. Отварата от хвощ ще възстанови блясъка на кожата и ще ликвидира следите от умора и стрес.

Мисия: маска
През есента лицето ни се нуждае от по-специални грижи, затова го поглезете с маски made in home.

За мазна и смесена кожа: смачкайте половин банан, добавете 1 ч.л. прясно мляко и ? ч.л. лимонов сок. Нанесете на влажна кожа за 10 – 15 мин. и отмийте с хладка вода. За зряла кожа, против бръчки: настържете една ябълка, добавете 1 ч.л. мед, няколко капки зехтин или ампула витамин А или Е. Нанесете за 30 минути, след което отстранете с влажен тампон.

За суха и нормална кожа: настържете дюли, нарежете на ситно сливи, вземете две супени лъжици от сместа и добавете ? ч.л. лимонов сок. Приложете върху влажна кожа за 10 – 15 мин. и отмийте с хладка вода. За всички типове кожа, против бръчки: смесете сока от един грейпфрут с 1 ч.л. кисело мляко (или сметана), 1 ч.л. сок от моркови, 1 с.л. оризово брашно (смелете ориза в кафемелачката) и нанесете на лицето, шията и гърдите за 30 мин. Изплакнете с хладка вода, в която е добавен сок от грейпфрут и не избърсвайте, а оставете кожата да изсъхне сама. Прилагайте процедурата два пъти седмично в продължение на един месец.

Компрес срещу есенен косопад
През този сезон е нормално косата ви да пада повече, но за да не се тревожите за гривата си, приложете една домашна рецепта. Смесете две части листа от липа и три части синапено семе, залейте с половин литър вряла вода, покрийте и след половин час настойката е готова. Нанесете на мокра коса, като за допълнителен ефект увийте главата си с кърпа или използвайте шапка за баня. 40 минути са достатъчни, а резултатите стават видими след няколко процедури. Срещу косопад е добре редовно да включвате в менюто си протеини, които се съдържат в големи количества в яйцата и желатина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X