Напишете дума/думи за търсене

Кажи му "мяу", а не "к'во си направил, бе"!

Имало едно време един крал… Той наредил да му намерят най-силния човек в кралството и обявил надпревара между мъжете. След много изморителни битки бил избран победител. Силен, висок, непобедим. Когато кралят отишъл в дома му, за да покани него и семейството му в кралството си, се появила неговата жена - слаба, дребна и невзрачна. Тя погледнала съпруга си с любящ поглед и му казала: "Нали никъде няма да ходим, тук ни е добре"? Героят се обърнал към краля и казал: "Моля да ме извините Ваше величество, но на нас тук ни е добре, а и тя е по-силна от мен и винаги ще правя това, което иска".

Ето защо се казва, че мъжът е главата на семейството, а жената - вратът, и накъдето се завърти вратът, натам и главата. И по време на кралете, и днес силата на жената се крие в нейната женственост. Нещата не са се променили много. А жените, които владеят своята женственост, тоест най-силното си оръжие, живеят по-мирно с партньорите си. Често ги виждаме и си казваме: „Ама какво има тя, което аз нямам, че мъжът й така влюбено я гледа и й угажда на всичко? По-грозничка е от мен, а с моя само се караме, докато тя изглежда щастливо омъжена.” Случвало се е всяка от нас да си го мисли, нали? Оказва се, че в любовните отношения има едно просто правило, но то е супер ефективно: вместо да се караме, трябва да мъркаме и да се галим, а между мяуканията да си изложим и изискванията. Психолозите съветват да наблягаме всячески на своята женственост, нежност и чувствност, но без да се лигавим.

Ако искате хубав мъж, изберете си го

Жената поначало е водеща, твърдят специалистите. Тя прави първата крачка. Селектор е, избира от кого да роди дете. Тя праща първия сигнал, поглед или усмивка, след това мъжът прави крачка към нея. Понякога се налага да помогнем на мъжа, за да завържем разговор, като искаме съвет за нещо или го помолим да ни упъти. Не бива да се притесняваме да демонстрираме чувствата и симпатиите си. И без това представителите на силния пол са силно объркани от масовата феминизация в света. Бихме ги облекчили страхотно, ако им покажем първи емоцията си и че сме готови да бъдем закрилени и обгрижвани.

"Мили, имам нужда от теб" - научете това изречение

Според психоложката Наталия Кобилкина мъжете знаят какво искат и имат всички необходими качества, за да постигнат целите си. Но те не могат да генерират енергията сами. Мъжът е като компютър, твърди тя, и има всички екстри и функции, докато жената е като електричеството - от него зависи компютърът да работи.

Но за да накараш "главата" на семейството да се завърти натам накъдето ти искаш, просто го обичай, обяснява специалистката. Думата на една жена се чува не когато манипулира, а когато обича. "Мили, имам нужда от теб" - научете това изречение, казва Наталия. "Не забравяйте, че принцесата от приказката не крещи от кулата, за да каже на принца как точно да отреже главата на дракона. Често ние мислим, че по-добре знаем и можем и поемаме задълженията на мъжа. Обясняваме му какво да прави или решаваме, че не може да се разчита на него и свършваме сами работата.

Грешно е! Приемете предизвикателството да бъдете принцеси. И обърнете внимание на хубавото, което мъжът е направил." Според Кобилкина трябва да забравим изречения от типа на: "Нали ти казах!", "Знаех си, че така ще стане!", "Както винаги!", "Пак ли!". "Подкрепяйте вашия мъж, точно тогава, когато му е трудно и не акцентирайте внимание на неговите провали. Велика е жената, която вдига самочувствието и ранга на човека до себе си."

Малък съвет

Не забравяйте, че мъжете не се страхуват от силните и не се дразнят от беззащитните жени, те предпочитат женствените. Носете рокли, поли и бижута, използвайте грим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X