Напишете дума/думи за търсене

Месно руло с кайма и бекон


Необходими продукти:
800 г кайма
2 яйца
2 филии хляб
100 мл прясно мляко
4 стръка магданоз
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кимион
сол
1/2 кг бекон
4 с.л. олио
6 яйца
Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват до пълна готовност. Обелват се и се оставят настрани. Каймата се омесва заедно с накиснатите в прясно мляко филии хляб, нарязаните на ситно подправки и яйцата. Завива се и се поставя в намазнена тавичка. Оставя се в хладилник за половин час. Кръгла форма за кекс се намазва с олио и дъното й се покрива с тънки резени бекон, подредени плътно един до друг. Върху тях се изсипва каймата и в нея се поставят сварените яйца. Резените бекон се доувиват, за да покрият каймата.
Формата за кекс се поставя във фурна и се пече при 180 градуса около 40 минути. След това се изважда и се оставя да се охлади. Едва след това рулото се изважда от формата, разрязва се на парчета и се сервира с гарнитура по избор - картофено пюре или свежа салата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X