Напишете дума/думи за търсене

Напитките, които ни пречат да отслабнем

Често приемаме храната като единственият източник за трупане на калории – в това число и на наднормени килограми. Течностите, които приемаме обаче, също влияят на фигурата ни и може да възпрепятстват отслабването.

Бира

Алкохолът като цяло е вреден за желаещите да отслабнат по ред причини – пълен е с калории, повишава апетита, води до дехидратация на организма. По-малка заплаха е сухото вино, но бирата при всички положения е лош избор. При повечето хора консумацията на бира води до повишаване на теглото и подуване на стомаха. Освен това, обикновено приеманото количество бира е повече, отколкото на друг алкохол, което означава прием на повече калории.

Висококалорични смутита

Много диетолози препоръчват смутитата за увеличаване на теглото при прекалено слаби пациенти. Достатъчно е в смутито да се добавят не само зеленчуците, но и други полезни съставки като ядки, зърнени култури или масла, и здравословният коктейл се превръща във враг номер 1 на диетата ви.

Диетични газирани напитки

Въпреки надписът „диетично“ на етикета, всички тези напитки са също толкова вредни, колкото и обичайните им еквиваленти. Проблемът е, че те променят начина, по който тялото реагира на захарта, тъй като използват нейни заместители, които са 300–600 пъти по-силни от захарта. Поради това организмът ни започва да изисква много повече захар, за да задоволи нуждата си от сладко.

Кафе

Разбира се, кафето ободрява и ни помага да се концентрираме по-лесно в течение на работния ден. Но повече от 3 чаши кафе дневно предизвикват обратен ефект – умора, разсеяност, привикване (което на свой ред намалява ефекта и подтиква към увеличаване на консумираното количество). Според диетолозите прекаляването с кофеинови напитки също може да е причина за натрупване на килограми, още повече ако го обичате със сметана и захар.

Недостатъчен прием на вода

Водата е антиоксидант, който защитава клетките ни. За съжаление повечето хора пият недостатъчно вода спрямо дневната норма, която е 6–8 чаши дневно. В резултат на това настъпва дехидратация на организма, като същевременно се объркват възприятията – жаждата се приема за глад и човек започва да яде повече. Най-лошото е, че тялото ни привиква към недостига на течности и минава в режим на икономия – което няма как да не се отрази негативно на здравето и външния вид.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X