Напишете дума/думи за търсене

Изумителен чийзкейк с карамелени бонбони

Необходими продукти:
за кората:
1 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. тъмно кафява захар
1/4 ч.ч. начупени орехи
6 с.л. студено масло
за пълнежа:
800 г крема сирене
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. + 1 ч.л. брашно
2 с.л. гъста готварска сметана
1 ванилия
4 яйца
1/2 ч.ч. начупен шоколад
около 20 бр. меки карамелени бонбони
1/3 ч.ч. начупени орехи
за ганаша:
1/2 ч.ч. начупен шоколад
1/4 ч.ч. гъста готварска сметана
2 с.л. начупени орехи

Начин на приготвяне:
1. Пригответе метална форма (диаметър около 22 см) с откопчаване и я застелете с 2 пласта алуминиево фолио.
2. Смесете съставките за кората в купа и разбъркайте до получаването на трохи. Прехвърлете ги във формата и с натискане ги разстелете по дъното на съда. Изпечете кората за около 10 мин в предварително загрята на 160°С фурна. Оставете я да се охлади напълно.
3. Разбийте в купа крема сиренето със захарта за пълнежа, добавете 1/4 ч.ч. брашно, сметаната и ванилията. Сложете яйцата едно по едно. Отделете 1 ч.ч. от тестото и я смесете с разтопения шоколад. В друг съд разтопете карамелените бонбони и добавете към тях остатъка от брашното и начупените орехи.
4. Покрийте изпечената и охладена кора с половината от сместа с крема сиренето. Отгоре разстелете шоколадовия пласт, след него този с карамелените бонбони и отгоре остатъка от сместа с крема сиренето.
5. Сложете формата за печене в по-голям съд. Налейте в него вода (около 2,5 см във височина) и сложете чийзкейка да се пече на 165° около 80 мин или докато се стегне в средата. Извадете го и го оставете да се охлади напълно.
6. Пригответе ганаша, като загреете сметаната и залеете с нея шоколада. Разбъркайте добре и намажете чийзкейка отгоре. Поръсете го с начупени орехи и го сложете в хладилника за няколко часа.

За по-голяма сигурност при печенето завийте металната форма с фолио и от външната страна.

 Харесайте страницата ни "Рецепти за здраве" за още изкушаващи рецепти и многобройни съвети за здравословно хранене, готвене и подобряване на кулинарните ви умения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X