Напишете дума/думи за търсене

Ради от Life bites: За мен здравословно значи домашно (+рецепти)

Познавам блога й от самото му начало и винаги съм харесвала неговата непретенциозна елегантност. Много от притежателките на такива сайтове изпадат в елитарност, когато придобият популярност, докато това не се случи с Ради. Нейните „Хапки живот“ изглеждат вкусни, слънчеви и споделени с тримата й любими мъже.

Ради, кога и как създаде своя блог Life bites и защо го кръсти така?

Преди почти 6 години. Дори не осъзнавах, че е минало толкова време. Почти отгледано дете.  Името избрах случайно, понеже не е съвсем кулинарен. В него има от всичко по-малко. Хапки от живота ни. И мисля, че звучи добре, двусмислено някак.

Разкажи повече за себе си. С какво се занимаваш извън блога и майчинството?

Работя в голяма софтуерна компания като мениджър проекти. Едва ли на хората ще им говори нещо, но като цяло работата ми няма нищо общо с блога. И мисля, че така е най-добре. Едното е за удоволствие, другото си е работа. Чета много, когато и където намеря време. Станала съм доста изобретателна в това да „открадвам“ време за себе си. С две деца ми е трудно, но не е невъзможно. Обичам да планирам екскурзии също.

Имаш ли си вдъхновител в кухнята? Майка, баба, друга блогърка?

Майка ми готви... и като всяка майка тя готви най-добре :) Има 10 изпитани рецепти, с които можеш да завъртиш очи от удоволствие. Много се възхищавам на една скандинавка - Linda Lomelino. Блогът й се казва Call me cupcake и мисля, че е най-красивият блог, който съм виждала. Автор е и на кулинарни книги. Има невероятен усет за естетичното. Аранжира тортите с цветя - истинско удоволствие за сетивата. Правила съм доста нейни рецепти и ми харесва, че винаги се получават.

Сякаш най-много от всичко обичаш да правиш торти. Колко често има торта у вас?

Торти обикновено приготвям, когато има повод. Или за някого от семейството, или за приятели. Но, виж, десерти правя постоянно. Предполагам, защото много обичам да похапвам сладко, затова и ми се отдава. Има взаимовръзка според мен - ако обичаш да правиш нещо, то ти се получава добре.

Повтаряш ли рецептите, или обичаш постоянно да експериментираш с нови?

Избирам някоя рецепта, приготвям я 5-6 пъти един след друг, докато не ми омръзне, след което търся нова. Но да, харесва ми да правя нови, различни неща. Да включвам продукти, с които не съм готвила преди. В други държави при приготвянето на десерти се ползва вместо масло рапично олио. Дава друг вкус, друго усещане. Заслужава си да се опита. Именно в това е удоволствието от готвенето.

Коя е любимата ти торта, която се получава безотказно и се харесва на всички?

Това определено е торта „Хъмингбърд“. Хъмингбърд на български се превежда като колибри. Голяма наслада: ананас, банан, орехи и крем сирене. Завихрят се едни вкусове… Хем е сладка, хем леко киселее. Голямо удоволствие.

Ако ти дойдат изневиделица гости и в хладилника си имаш само, да речем, мляко, масло, яйца и сирене, а в шкафа – мед, няколко сладка и подправки, какво би приготвила?

Бих приготвила маслената тарта със сладко на Дейвид Лебовиц. Той е голям сладкарски шеф, който живее в Париж. Рецептите му винаги са много сполучливи. А самата тарта е елементарна, с малко продукти, но много вкусна. Всеки има вкъщи сладка от баба.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X