Напишете дума/думи за търсене

5 трика за пълна промяна на стъпалата

Сезонът на отворените обувки вече е факт. Както може би е факт, че състоянието на краката ви спира да ги покажете без притеснение. Зимата и пролетта са се постарали да ви разсеят от грижите за добрия външен вид на стъпалата, но топлото време упорито ви дърпа за чорапа. Не е късно да наваксате.

Един цветен лак за освежаване на облика на ходилата обаче съвсем не е достатъчен за доброто самочувствие в сандали. Направете пълна промяна на ходилата си в домашни условия.

1. Напълнете 1/3 от обема на кофа или леген с топла вода и изстискайте сока на един лимон в нея. Потопете краката си в нея за около 20 минути и след това изтрийте добре загрубелите части на ходилата с пемза. Измийте след това с чиста вода и сапун и подсушете добре с кърпа.
Лимоновият сок може да замените или да комбинирате с няколко лъжици пчелен мед. Той омекотява и подхранва кожата. Освен това е добро средство за борба с бактериите.

2. Масажът със сусамово масло също може да помогне. Добре е да направите процедурата преди сън. Обуйте чисти памучни чорапи след това и оставете маслото да подейства на пукнатините и неравностите по петите през нощта. Ежедневното им намазване с глицерин и розова вода, смесени в равни количества, през деня може да ускори процеса на възстановяване на кожата.

3. Ако обикновено изхвърляте потъмнелите банани, не бързайте. Използвайте ги за заздравяване на разранената кожа на ходилата. Намачкайте един банан и просто нанесете от кашата върху засегнатите зони. Оставете за 15 минути да подейства и изплакнете със студена вода.

4. Кокосовото масло е доказано средство, което действа благотворно на кожата. Тази на краката не прави изключение. Възползвайте се от антиоксидантната му и омекотяващата сила и смело нанесете от него и на стъпалата. С маслото може да намажете и сухата, загрубяла кожа на лактите и коленете.

5. Зърнената закуска е чудесен старт на деня, но с овесени ядки може да разкрасите и краката си. Смелете ги на прах и добавете няколко капки масло от жожоба за получаване на гъста каша. Нанесете я на ходилата си и я оставете да подейства за около 20-30 минути. Изплакнете обилно със студена вода и подсушете с кърпа.

Каквато и разкрасяваща терапия да изберете за добрия външен вид на ходилата си, не забравяйте, че тя изисква време и постоянство. С еднократна процедура резултати трудно се постигат. А ако проблемът се задълбочава, потърсете съвет от специалист.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X