Напишете дума/думи за търсене

Продукти, които неутрализират гъбичките

Candida albicans са често срещани гъби от рода Candida, които принадлежат към „опортюнистичната” микрофлора. Те постоянно присъстват на кожата и лигавиците, но се появяват само когато имунитетът падне или под влиянието на други неблагоприятни фактори.

Кандидата или дрождите са причина за млечница или кандидоза. Болестта засяга лигавиците на устата и гениталиите. При тежки случаи възпалението нарушава работата на вътрешните органи, развива се в хронична форма. Продукти, които намаляват растежа на вредната микрофлора, помагат за предотвратяване на опасно състояние.

Причини

• прием на антибиотици, които потискат полезната микрофлора
• небалансирана диета, лишена от витамини и минерали
• хормонален дисбаланс
• стресови ситуации
• прекомерна любов към сладкото

С развитието на болестта и увреждането на вътрешните органи човек става раздразнителен и апатичен, вниманието, паметта се влошават, сънят и апетитът се нарушават. С активността на гъбичките могат да причинят главоболие и мускулни болки, храносмилателни проблеми и чести настинки през топлия сезон.

Продукти за премахване на кандида
При обостряне на млечница лекарите предписват различни лекарства, които потискат растежа на гъбичките. Но при хипотермия или стрес заболяването бързо се връща. Докторите препоръчват поддържането на имунитет със спорт и правилно хранене с тези 10 храни, които могат да убият кандида без лекарства.

Кисело зеле
По време на ферментацията се отделят полезни вещества и пробиотици, които подобряват функцията на червата. Зелето предпазва и поддържа полезната микрофлора, стимулира имунната система. То създава кисела среда, която предотвратява размножаването на гъбичките.


Ябълков оцет
Продуктът, получен чрез ферментация на ябълки, съдържа много витамини и аминокиселини, които подсилват защитните сили на организма. Ензимите потискат кандида върху лигавицата на устата, облекчават жените от неприятните симптоми на млечница. При обостряне използвайте ябълков оцет за измиване, пригответе разтвор за гаргара и правете процедурата всяка сутрин след събуждане.

Кокосово масло
Този натурален ядков продукт съдържа каприлова и лауринова киселини, които редуцират много видове бактерии и гъбички. Когато кокосовото масло се прилага върху кожата или се поглъща, патогените на кандида се убиват. То е обогатено с фитонциди, които премахват свободните радикали и токсини. Може да се използва за лечение на възпалени генитални области с помощта на вагинални тампони.

Зеленчуци без нишесте
Кандида "обича" захарта и глюкозата, така че тя расте диво с консумирането на сладкиши. За да подобрите състоянието и да предотвратите рецидив, опитайте да промените диетата си в полза на зеленчуци без нишесте - краставици, домати, лук. Те зареждат тялото с хранителни вещества и фолиева киселина, която помага в борбата с млечницата.

Ленено семе
С възпаление и активност на гъбичките може да прочистите тялото и лигавиците с помощта на отвара от ленени семена. Запарвайте 1 лъжица от продукта и 300 мл вряща вода, пийте 100 мл през деня. Ако млечницата често ви притеснява, включете в менюто ленено масло: подправяйте салати, супи и предястия с него, без да го подлагате на топлинна обработка.

Чесън
Острият вкус и мирис на зеленчука придава алицинът - полезно съединение на аминокиселини с противогъбичен ефект. Когато се приема през устата, той почиства червата от патогенна микрофлора, започва излекуването на епитела. При обостряне яжте 2 скилидки чесън дневно или приемайте на капсули. За да се отървете от млечница, направете тампони, напоени със сок от чесън.

Подправки
Лютите подправки действат върху гъбичките от рода Candida, като намаляват растежа на нови колонии. Канелата, дафиновите листа и карамфилът се считат за най-ефективни в борбата с патогена при възпаление. Добавяйте ги към чай или ястия, правете отвари за подпомагане на полезната микрофлора.

Млечни продукти
Има погрешно схващане, че кефирът или други ферментирали млечни продукти са противопоказани при млечница. Всъщност бифидобактериите в състава им бързо възстановяват баланса на полезните бактерии, които потискат растежа на кандида. Консумирането на натурално кисело мляко или извара ще подпомогне имунната система, ще ускори възстановяването и ще подобри състоянието след прием на антибиотици. Основното правило е, че те не трябва да съдържат захар или консерванти.

Зехтин
Натуралният продукт от първото пресоване съдържа олеинова киселина, която инхибира растежа на гъбични колонии, предпазва лигавиците от увреждане заради кандида. Чрез насищане на тъканите с витамини и Омега-3 зехтинът подобрява функционирането на имунната система, предотвратявайки развитието на болести. Не го излагайте на топлина за повече полза.

Костен бульон
При варене аминокиселините се прехвърлят във водата, възстановявайки работата на храносмилателния тракт. Когато приема бульон, тялото получава ценни минерали, глутамин и колаген и се възстановява по-бързо. В комбинация с храна без дрожди помага за борба с патогена, стимулира растежа на полезната микрофлора.
Не е достатъчно да приемате лекарства, за да убиете гъбичките Candida. Изисква диета, която изключва алкохол, сладкиши и мазни храни.

Като консумирате правилните продукти, може бързо да нормализирате баланса на бактериите и алкалната среда в червата, да укрепите имунната система и да спрете заболяването.

Как да премахнем досадните папиломи и брадавици веднъж завинаги?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X