Напишете дума/думи за търсене

4 решения за синусово главоболие

Синусовото главоболие е заболяване, при което лигавицата на параназалните синуси се възпалява. Въпреки че е по-често при малки деца, много възрастни също страдат от него.

Борбата със синусовото главоболие не е лесна. Затова ще разгледаме някои натурални решения, които работят много добре. Винаги обаче не забравяйте да имате предвид препоръките на вашия лекар.

1. Физиологичен разтвор

Може да намерите различни формули на физиологичен разтвор за отстраняване на излишната лигавица.
Физиологичният разтвор е добър вариант за лечение на синузит.
Може да го закупите от аптеката или да го направите сами у дома.

• Вземете малко вода и я сложете в съд
• Добавете малко сол (много малко)
• Изплакнете носа си със сместа

2. Чайове
Особено препоръчителни за облекчаване на симптомите на синусово главоболие. Те осигуряват голяма хидратация, което е много важно за това състояние.
Има голямо разнообразие от чайове, от които може да избирате. Ако имате синусово главоболие, може да започнете със следните опции:

• Невен:
Той има противовъзпалителни свойства, които са от съществено значение за лечение на синузит.
• Мента: Това е добър вариант за облекчаване на болката, освен че осигурява на тялото адекватна хидратация.
• Маточина: Този чай също се използва широко поради своите болкоуспокояващи и успокояващи свойства.

Снимки: Кристина Александрова и Elisa Guarneros, PEXELS
Снимки: Кристина Александрова и Elisa Guarneros, PEXELS

3. Вдишайте пара
Тя помага да се елиминира лесно лигавицата, а също така може да добавите успокояващи масла, които помагат на синусите.
Вдишването на пара е друго натурално решение за прочистване на дихателните пътища. Това е много полезно лекарство, когато сте настинали. В случай на болка в синусите, тя също значително намалява дискомфорта.

За да има това лечение желания ефект, трябва да сложите вода да заври. След това добавете мента или евкалипт. Когато водата достигне точката на кипене, изключете печката и се надвисете над тенджерата.
Може да поставите кърпа над главата си, за да концентрирате парата. Не вдишвайте парата повече от пет минути. Това е достатъчно време параназалните синуси да се изчистят.

4. Компреси или горещи кърпи
Това е също толкова ефективно, колкото и дишането на пара. В този случай обаче може да получите много по-голямо облекчение.

• Накиснете компрес или кърпа в много гореща вода
• Добавете към нея мента
• Изцедете компреса или кърпата и я сложете на носа си
• Уверете се, че покрива добре страните и челото

Оставете компреса или кърпата на лицето си между пет и десет минути. Топлината ще осигури незабавно облекчение и усещане за комфорт. Също така болката ще намалее и дихателните пътища ще се изчистят. Препоръчваме да комбинирате тези лечения, за да ги направите по-ефективни.

Забележка:
Нещо, което трябва да имате предвид, когато използвате тези естествени решения, е, че облекчението, което те предоставят, не решава проблема. Те не са магически лек и болката вероятно ще се върне отново след известно време.

Ето защо е важно винаги да следвате препоръките на вашия лекар. Той може да ви предостави други решения, които в комбинация с със споменатите в този материал.

Преди да се диагностицирате, трябва да посетите доктор. Причината е, че синузитът може да има различни причини за проявление - гъбички, бактерии или алергии. В зависимост от причината за вашия синузит лечението ще бъде различно.

Как да се отървем от синузита завинаги? Отговор дава д-р Боримир Фурнаджиев

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X