Напишете дума/думи за търсене

5 капана, които може да провалят сватбата ни

Някои мечтаят да кажат „да” на половинката си с грандиозна церемония в холивудски стил, а други предпочитат уютна сватба в тесен кръг. Независимо от детайлите обаче има някои стереотипи, които може да провалят настроението не само на гостите, но и на младоженците.

Сватове и роднини

Дори и булката и младоженецът да са единодушни за сценария за сватбата и броя на гостите (което не се среща много често), винаги ще се намерят близки роднини, които да имат свои възгледи по въпроса. Ако единият от партньорите иска да се придържа към сватбените традиции, а другият се ужасява от това, добре е от рано да намерите златната среда. Често по-възрастното поколение настоява на своето и държи на всички обичаи, през които е минало на собствената си венчавка. Не забравяйте, че сватбата касае само булката и младоженеца и не се поддавайте на манипулации, за да не се разочаровате.

Откупуване на булката

Даването на паричен откуп за булката във всичките му разновидности е още един подоводен камък, тъй като може да доведе до неприязън между роднините от двете страни още преди да е сложен официалният подпис в гржданското. Ако все пак държите на тази традиция, предварително уговорете размера на сумата – за да няма обвинения в алчност и ощетени.

Сватбена разходка за снимки

Желанието за много и разнообразни снимки в големия ден ще ви снабди с добър архив за бъдещите поколения, но и тук лесно може да се подхлъзнете в крайности. Вероятно няма да е особено интересно за всички гости да ви съпровождат на местата, където имате желание да позирате със законната си половинка. За да избегнете рискът гостите ви да изморят и отегчат още преди началото на тържеството, не настоявайте да ви придружават по време на сватбената фотосесия.

Избор на диджей

Дебелашките шеги и неуместните сватбени конкурси са запазена марка за някои сватбени диджеи. За да избегнете този капан, набележете си няколко варианта и непременно се срещнете лично с хората – тук не важат препоръки от приятели, а цената съвсем не е определящ фактор. Уговорете от рано детайлите, за да избегнете конфузните ситуации и неприятните изненади.

Една или две сватби

На пръв поглед звучи странно, но помислете дали наистина искате да съберете на едно място и да забавлявате едновременно роднините и приятелите си – често те са хора с различни ценности и интереси. Например, може да направите с роднините традиционно тържество, а с приятелите да дадете воля на въображението и да устроите велосипедна сватба или в хипи стил. И съвсем не е задължително да са в различни дни, ако имате сили за дълго и весело празнуване на най-важния миг в живота ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X