Напишете дума/думи за търсене

Козметиката се сменя в началото на всеки сезон

Препоръката козметиката да се сменя в началото на всеки нов сезон не е случайна – потребностите на кожата се менят в зависимост от външните условия. През лятото е важно не само да снабдите с UV крем, но и да се погрижите редовно да насищате клетките на дермата с живителна влага. Ако хидробалансът в организмът е нарушен, кожата губи способността си да се защитава от слънчевите лъчи, става по-склонна към преждевременно остаряване, хиперпигментация, обриви. Няколко лесни правила ще ви помогнат да утолите жаждата си за красота.

Пийте достатъчно вода: 2 литра или 8 чаши дневно. Според едно по-точно изчисление всеки ден човек трябва да изпива 30 мл вода на 1 кг телесна маса.
- Преминете на лятна козметика – тя ще ви предпази не само от UV лъчите, но и от дехидратация.
- Откажете се от строгите диети – те обезводняват, а като „бонус” ще ви донесат допълнителни бръчки и уморен вид. Вместо да гладувате, спортувайте.
- Хладен душ. Горещата вода пресушава кожата, затова най-добре взимайте душ с контрастна струя – така ще тонизирате кожата и ще направите по-еластична и свежа.
- Дрехи от дишащи материи. Синтетичните тъкани провокират прегряване и изпотяване, а кожата е подложена на парников ефект. Затова предпочитайте памук, лен, коприна, вискоза за летния си гардероб.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X