Напишете дума/думи за търсене

Важна е дори чашата, от която пием вода

80% от холистичните лекари в България препоръчват да пием ежедневно вода от нискоминерални извори. Само в района на София има около 30 (при Халите, Панчарево, Княжево, Горна Баня, Овча Купел, Банкя). При нервна или физическа преумора е добра водата, богата на магнезий.

Препоръчва се да се налива вода от течащите извори в стъклени съдове. Ако се ползват пластмасови туби, е важно ежедневното количество вода да се пресипва в стъклена бутилка и тя да се подменя с нова на всеки 2-3 месеца. "Най-добре е да пием вода от стъклена или порцеланова чаша. Водата обича стъклото и свободата", казва холистичният лекар д-р Вакарелова.

Избягвайте да наливате от чешмата

Тази вода не е полезна за здравето, заради съдържанието на хлор в нея. Той я пречиства, но деструктурира кристалната й решетка. "Преминавайки през тръбите, водата се лишава от кислород, светлина, губи контакта със земята. Когато потича от чешмата, се обогатява с кислород и възстановява част от силата си. Трябва да престои поне ден в чаша като я разбъркваме периодично, за да може този газ - хлорът да се отдели от нея”, съветва Олга Бутакова - главен лекар към Института по възстановяване на здравето в Русия.

Замразената вода е здраве

Природни лечители като д-р Мермерски съветват да пием предварително замразена вода, защото така се изтрива „паметта” й, тя става чиста като от леден глетчер. Да не забравяме, че най-добрата вода за пиене е от високопланинските реки.

„Не” на пластмасовите бутилки

Някои лекари твърдят, че водата купена в пластмасови бутилки не е полезна за пиене, тъй като поливинилхлоридните молекули от пластмасата преминават във водата и разрушават структурата й.

Преварената вода не е за всеки ден

След като преварим водата, структурата й се разрушава и се получава „мъртва” вода. Нея може да пием известно време, но не цял живот, съветват лекарите. Същото се отнася и за дестилираната вода.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X