Напишете дума/думи за търсене

Древното светилище Ил кая цери от болести

снимка: haskovo.com

Духовният учител Петър Няголов смята, че в България е пълно с енергийна места, където човек може да постигне изцеление на всички тела – физическо, емоционално и ментално. Затова през септември организира пътуване до обекти в Източните Родопи, известни с целебната си сила, заредени със земна и небесна енергии. Повечето от тях са сътворени от неизвестна цивилизация, дошла дълго преди траките. Всеки може да ги посети и самостоятелно.

Благословията на отец Боян Саръев има голяма сила

„От десетки години тези свещени места са били използвани за ускоряване на личните вибрации, повдигане на съзнанието и лечение. България е място на енергийни портали наравно с Индия и Тибет. По време на пътуването, водещ освен мен, ще е и Димитър Тонин-Мичо, който е практикуващ шаман и познавач на древните езотерични практики“, казва Петър Няголов. Смята се, че ако болен близък не е в състояние да отиде до тези места, в светилищата може да бъде оставена негова дреха и така енергията да стигне до него.

Едно от местата, които ще се посетят е манастира „Св. Успение Богородично“, построен от отец Боян Саръев и родолюбиви българи, където в едноименния храм отец Саръев ще чете за здраве. „Вярвам, че с негова помощ ще получим благословията на Светия дух за здраве и благополучие“, казва Петър Няголов.

Голямата утроба енергизира и подмладява

Важна спирка е Голямата утроба близо до с. Ненково край язовир Кърджали. Това светилище е посветено на Богинята Майка. Действа особено добре на половата система. Това място заземява и освобождава от болките, енергизира и подмладява.

Едно от най-важните места, които е добре да посети всеки, който иска да се освободи от болест, е Йель кая (по-известен като Ил кая), в превод от турски „Вятърния камък“. Това е древно лечебно светилище, което представлява каменен пръстен, през който минава вятъра, а и всеки, решил да се излекува от заболяване. Мястото е осеяно с дрехи, оставени за здраве от поклонници. „Добре е да се мине три пъти през пръстеновидния отвор с ясно изказано намерение „Оставям болестта“. Светилището работи върху стотици чакри едновременно и действа за всякакви заболявания“, казва Няголов.

Невероятно място е и култовият комплекс край с. Татул, за който някои твърдят, че пази гроба на Орфей. Смята се, че който влезе в гробовидната ниша преди върха на светилището, може да изживее преобразуване на физическото тяло в светлинно. А тези, които дръзнат да легнат в саркофага на върха, за който се твърди, че е гробът на Орфей, ще се отдадат на Бога и ще приемат лечение от Него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X